CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  

Colecţia FANTASY - a Editurii Armonii Culturale - vă semnalează o nouă apariţie editorială: PETRU I. SZABO-
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din colecţia FANTASY a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o nouă apariţie editorială: PETRU I. SZABO- "MISIUNE PRINTRE STELE"(aventură SF). Deşi se doreşte o carte de aventuri pentru copii, „Misiune printre stele” este mai mult decât atât. Furnizând o serie de date ştiinţifice şi astronomice atent verificate, carte prezintă, de-a lungul unei aventuri savuroase, prin spaţiul stelar, aventurile unui misionar, însoţit de un android şi de roboţi exploratori. Scopul misiunii, acela de salvare a unui echipaj stelar naufragiat pe Planeta Albă, este îndeplinit. Iată ce spune autorul despre sine: „Român de naţionalitate, m-am născut pe 19 octombrie, în anul 1971, într-un făgaş ascuns – la poalele Munţilor Hăşmaşi – în localitatea Bălan, judeţul Harghita. Mama mea este româncă iar tatăl meu (care din nefericire s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani) a fost de origine maghiar, născut în Sîndominic, de aceea eu încă mai port şi astăzi acest nume. 
  
Am locuit o perioadă de timp în oraşul Bălan, dar fiindcă minele de cupru nu au mai dat randament au fost închise – astfel, din păcate, Bălanul a devenit un orăşel fantomă. Au plecat mulţi locuitori din el iar majoritatea oamenilor care au rămas acolo, în prezent, încă mai trăiesc din pensii sau din ajutoarele sociale. 
  
Eu am fost o vreme însurat, timp în care destinul mi-a dăruit un fiu căruia i-am pus numele: Petru-Noris. Numai că, din păcate, mama lui (pentru că eram sărac) ne-a părăsit, iar eu a trebuit să-l las pe Noris în grija părinţilor o lungă perioadă de timp şi apoi să plec prin lume ca să-mi caut de lucru ...  
  
În ultimii şase ani am lucrat în Buşteni, în construcţii, unde am ajuns paznic. Cu toate acestea, am continuat să mă ţin de serviciu, pentru a fi aproape de fiul meu pe care l-am adus lângă mine, ca să ne bucurăm de liniştea pe care ne-o oferă Buşteniul. 
  
Deja, l-am înscris pe Noris la şcoală, iar în anul acesta, va fi elev în clasa a VI-a. Şi dacă ne va mai ajuta bunul Dumnezeu, fiul meu va continua să înveţe pentru a avea un viitor bun, mult mai bun decât al meu ...  
  
Prin intermediul acestei cărţi, fiul meu doreşte să le transmită tuturor copiilor un mesaj călduros: „Stimaţi prieteni, cititori! Bine v-am găsit! Să vă dea Bunul Dumnezeu tuturor sănătate ... Să fiţi şi voi cuminţi şi să ascultaţi de părinţi ... învăţaţi carte pentru a avea parte !“ 
  
La îndemnul meu, Noris chiar a reuşit să scrie câteva povestioare de-ale lui – la care, bineînţeles, că l-am îndrumat. Împreună cu fiul meu, dedic această carte tuturor cititorilor, iubitorilor de poveşti sau de povestiri. Aşadar, dragi copii, stimaţi cititori, vă las cu Noris, după ce i-am oferit, mai întâi de toate, prilejul să vă povestească câteva din întâmplările lui interesante, după care am continuat eu să vă împărtăşesc o fantastică poveste, ce va continua, despre care aş dori să cred că v-a plăcut şi că, poate ...  
  
Portofoliu editorial...ARMONII CULTURALE  
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
COLECŢIA ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică): 
  
1.Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal); 
  
COLECŢIA LIRIK (poezie): 
  
1.Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă; 
  
2.Ionel Marin – Picături de timp; 
  
3.Speranţa Miron – Glezna Timpului; 
  
4.Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra (Casa Gândului); 
  
5.Emil Druncea – Insula de Cuvinte; 
  
6.Gheorghe A. Stroia – Metamorfice stări/ Metamorphical states; 
  
7.Veronica Oşorheian - Anotimp cernut. 
  
8. Victor Burde – Descântec de rouă 
  
9. Felicia Feldiorean – Petale de suflet 
  
COLECŢIA EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman): 
  
1.Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste); 
  
2.Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri); 
  
3.Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic). 
  
COLECŢIA EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară): 
  
1.Gheorghe A. Stroia – Dincolo de vitralii (aprecieri critice); 
  
COLECŢIA MAGIC(învăţământ preşcolar): 
  
1.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... (caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 3 caiete; 
  
2.Maricica Stroia - Să exersăm cu Roco şi Creionul fermecat - Caiet de exerciţii grafice şi scriere, pentru preşcolari 
  
3.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... ANOTIMPURILOR (carte de colorat interactivă), ... FORMELOR GEOMETRICE (carte de colorat), ... FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR (carte de colorat). 
  
4. Gina Cobileac - Sănătos de vrei să fii (educaţie pentru sănătate); 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail: editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro 
  
Editor Gheorghe A. Stroia 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia FANTASY - a Editurii Armonii Culturale - vă semnalează o nouă apariţie editorială: PETRU I. SZABO- MISIUNE PRINTRE STELE (aventură SF) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 299, Anul I, 26 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!