CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

CLISURA DUNĂRII – file din istoria ocrotirii sănătăţii 4
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
        CADRELE MEDICALE MEDII
 
Un aşezământ sanitar nu poate funcţiona fără cadrele sanitare medii;oficianţi sanitari pentru sate, surori şi asistente medicale pentru spitale. Desigur că sănătatea din Clisura Dunării a fost asigurată în primul rând cu personal autohton. Aceşti oameni din satele izolate ale Clisurii, prin priceperea lor proprie, dar şi printr-o pregătire de specialitate, au făcut ca starea de sănătate din aceasta zonă izolată să fie la un standard mulţumitor.
De remarcat prestaţia unor agenţi sanitari din satele Clisurii; Ilie BOBOIESCU - pentru comuna Coronini( fostă Pescarii); Ion CRAIOVAN, Ion IZVĂNAR şi Maria TURCIN din Moldova Nouă. Deasemeni din Moldova Noua s-a ridicat şi Ana MĂRAN fostă asistentă medicală şefă la secţia interne a spitalului, actualmente pensionară. Tot pensionară este şi fosta soră medicală Misirca SORESCU, născuta în comuna Sicheviţa
Autorul volumului ,,CLISURA DUNĂRII - file din istoria ocrotirii sănătăţii'' distinsul pensionar dr. Ioan NISTORAN, a apelat pentru definitivarea acestei lucrări şi la surse cuprinzând autori dintre cei mai diverşi precum; V.L.BLAGA; G. BRĂTESCU, V. HENDERSON, C. MAXIMILIAN, Ştefan  MILCU, R. OZUN, E. POENARU, GH. SCRIPCARU,T.CIORNEA, M. VOICULESCU pentru partea medicală.
Mircea ELIADE, Nicolae IORGA, Timotei JURJICĂ, I.LOTREANU, V. TREBICI, I. MEAŞNICOV, HRISTACHE, Alexandru MOISI, cât şi foarte multe documente de arhivă pentru partea istorică.
Această scurtă prezentare a mai sus amintitei lucrări îşi doreşte să aducă în faţa cititorilor o zonă de care nu s-a prea auzit în trecut, dar va trebui să se audă cel puţin în viitor.
Volumul a fost tipărit le editura Promarketing Reşiţa
recenzie realizată de poetul Mihai LEONTE
 
Referinţă Bibliografică:
CLISURA DUNĂRII – file din istoria ocrotirii sănătăţii 4 / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!