CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Citate memorabile (61)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

61- Drumul către desăvârşire şi sfinţenie, trece prin contemplarea lumii. Sf. Maxim Mărturisitorul  

- Nevederea vicleniei naşte iubirea. A face bine celor care-ţi fac rău, aduce pacea. A suporta toate fără tulburare, aduce blândeţea. Isaia Pustnicul  

- Numai Dumnezeu poate vindeca sufletele noastre. Sfântul Ioan Gură de Aur  

- Când îţi vei dezrobi mintea din plăcerea trupului, banilor şi mâncărurilor, orice vei face ţi se va socoti dar curat, adus lui Dumnezeu, şi ţi se va da în schimb să-ţi deschizi ochii inimii tale şi să poţi privi clar raţiunile lui Dumnezeu. Ilie Ecdicul.  

- Dumnezeu nu ne dăruieşte harul Său nu pentru mulţimea ostenelilor noastre, ci pentru smerenia care vine din multă osteneală. Sfântul Isaac Sirul  

- Oţetul se aseamănă vinului la vedere şi rapiţa e asemenea muştarului. Dar gustarea le deosebeşte pe cele două. Sfântul Macarie  

- Scara succesului nu este niciodată aglomerată pe treapta cea mai de sus. Napoleon Hill  

- Îngerii convertesc abisul dintre Dumnezeu şi om într-un spaţiu al comunicării. Ei dau consistenţă şi viaţă acestui spaţiu, transmiţând omului semnele lui Dumnezeu şi lui Dumnezeu rugăciunile omului. Andrei Plesu  

- Gândul morţii să-ţi slujească în orice clipă pentru a înţelege preţul vieţii. Nicolae Iorga  

- Cine ştie să moară nu va fi rob niciodată. Seneca  

- Spre cer avem totdeauna libertate absolută; spre pământ totdeauna suntem în condiţii. Richard Wurmbrand  

- Mintea este trasă în jos de simţuri şi patimile o duc pe o cale contrară firii, în timp ce despătimirea extinde puterile de înţelegere ale omului. Celui curat nimic nu-i este neînţeles. Sf. Antonie cel Mare  

Referinţă Bibliografică:
Citate memorabile (61) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1083, Anul III, 18 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!