CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Citate memorabile (47)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

47- Apropie-te de cei drepţi si, prin ei, te vei apropia de Dumnezeu. Sfântul Isaac Sirul  

- Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm şi să ne veselim întru ea. (Ziua Învierii Domnului) Psalm 117.24  

- Un popor fără educaţie religioasă s-ar putea conduce numai cu tunurile. George Washington  

- Dumnezeu este moştenirea sufletului, iar sufletul este moştenirea lui Dumnezeu. Sfântul Macarie Egipteanul  

- Blândeţea este stânca de care se sparg toate valurile grele ale vieţii. Prin ea se întăreşte rabdarea, uşa inţelepciunii duhovnicesti. Sfântul Ioan Scărarul  

- E foarte bine să credem in Dumnezeu, dar să-L cunoastem este mai important. Părintele Symeon  

- Înainte de păcat, teme-te de dreptatea lui Dumnezeu; după păcat, nădăjduieşte in milostivirea Lui. Sfântul Grigorie Dialogul  

- Totul în univers este matematică şi muzică. Pitagora  

- Nu există altă dreptate decât adevărul.Iar adevărul,spunea Sofocle,e mai puternic decât raţiunea.Aşa cum viaţa e mai puternică decât plăcerea şi decât durerea.Devizia mea este aşadar adevărul şi viaţa, iar nu raţiunea şi plăcerea.Mai bine trăieşti în adevăr,chiar dacă ar fi să suferi din cauza asta,decât să trăieşti în plăceri sau să fii fericit în raţiune... André Malraux  

- Pentru ca toţi să te iubească, trebuie ca tu mai întâi să-i iubeşti. Bătrânul Porfirie  

- Tristeţea este gândul la mine, bucuria este gândul la tine. Fericitul Augustin  

- Cu cât se apropie omul de Dumnezeu, cu atât se vede pe sine mai păcătos. Avva Matoi  

 

Referinţă Bibliografică:
Citate memorabile (47) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1067, Anul III, 02 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!