CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  

CHEAMĂ-MĂ, IUBITO!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Am primit şi am interpretat gândul tău. Am mângâiat acel gând, care m-a îmbrăţişat cu o răceală pe care nu-mi place s-o simt, dar pe care o îndrăgesc, fiind de la tine pornit. Am plecat imediat, după gândul ce ţi l-am trimis precipitat pentru a-ţi da de ştire că sunt lângă tine, că sunt în tine, în toată fiinţa ta, pentru a-ţi spune că urmează să fiu cu totul al tău şi în tot ce însemni tu, femeie iubită, pentru a mă putea mângâia, pentru a mă îmbrăţişa şi strânge sălbatic, apăsându-ţi puternic pleoapele, să nu-ţi observ mărgăritarele fierbinţi ce se zbat sub ele, pentru a te pierde în iubire, făcându-mă prizonier al coapselor tale fremătând de dorinţă şi dor...
Ah, copil drăgălaş ce eşti!
Nu mă înţelege greşit, iubita mea! Când spun că mă "enervezi" cu tinereţea ta, nu fac un ceva rău intenţionat, doresc doar să te necăjesc puţin, foarte puţin... Atât cât ştiu că este suficient să te-nfierbânţi, să putem lua joaca de la început. Ştiu că mă accepţi aş cum sunt, cu acei ani în plus, cu acele mofturi pe care le dau pe seama "bătrâneţii" pentru a ascunde cât de obosit sunt, uneori, gândindu-mă la tine, cu acele gesturi de ştrengar ce nu se asortează cu albul tâmplelor mele...
Ştiu că mă priveşti şi mă alinţi ca pe un copil şi am simţit, adeseori, grija maternă pentru copilul din mine, ce se manifestă năbădios în acele dulci momente de iubire, în care uităm că existăm pentru toată lumea înconjurătoare, uităm până şi de noi şi plutim, plutim uşor, îndreptându-ne spre o lume necunoscută, dar plină de muzică şi lumină, plină de flori şi de alb...
Tu mă creezi din fragmente pe care să le împrăştii prin tine, să mă poţi simţi cu fiecare părticică a corpului şi să fiu prezent în toate trăirile tale, pe când eu, eu, corupătorul de copile, te-am adunat din visele mele, din cascadele de râs ce se tăvăleau pe văile pline de iarbă verde, cu miros din trupul tău şi din părul despletit, lăsat să-ţi acopere faţa şi genele lungi, ce-ţi ascundeau crâmpeiele de cer, să nu le văd strălucirea de bucurie şi chemarea timidă, plină de dorinţă feciorelnică...
Tu nu ai nevoie de trepte pentru a urca ori a coborî spre mine. Eu nu sunt mai înalt ori mai scund ca tine şi nu strălucesc niciodată mai mult. Lasă-ţi mâinile să mă cuprindă sălbatic, să se caţere lianele tale pe trunchiul încă verde, ce te primeşte şi te-ncătuşează protector cu ramurile-i pline de dragoste ascunsă-n frunzişul des şi-n tăcutele cuvinte, care dau liber ochilor şi buzelor să-şi exprime bucuria de a te admira, de a te atinge în cele mai năvalnice porniri de amor descătuşat. Lasă-ţi vioara trupului mlădios să primească atingerea arcuşului întins, să vibreze şi să anunţe păsările cerului cât de mult doreşti şi iubeşti!
Ştiu ce este în sufletul tău, când taci şi când vorbeşti. Ştiu ce este-n inima ta când te privesc şi când dorm, când sunt lângă tine ori departe de tine. Ştiu cum tresari la primele şoapte prin care te chem. Ştiu când mă visezi...
Sunt lângă tine mereu. Sunt şi când mă aflu departe. Gândul meu este veşnicul prizonier al gândului tău şi folosesc, împreună, aceleaşi căi de comunicare, intersectându-se de zeci de ori în fiecare zi şi noapte.
Cheamă-mă, iubito! Cheamă-mă în orice clipă şi voi veni la tine!
Cheamă-mă…  

 

 

Referinţă Bibliografică:
CHEAMĂ-MĂ, IUBITO! / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 291, Anul I, 18 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!