CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  

Cetatea lui Bucur, sub spiritul excelentei
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Revista „Cetatea lui Bucur” a adunat români creatori din toate colţurile lumii, dăruindu-i fiecare cu harul său prestanţă trăitoare peste vremuri. În vara acestui an, revista tipărită „Cetatea lui Bucur” a obţinut un premiu tocmai în Japonia, asta şi datorită faptului că un suflet de româncă, poeta Cristina Inoguchi, împreună cu soţul ei, Shinya Inoguchi, alături de mama sa , Floarea Cărbune, ambele iubitoare ale literaturii şi artei româneşti, au făcut să fie cunoscută şi apreciată revista noastră.  
  
Fac această incursiune prin cuvinte deoarece pe data de 29 septembrie, la şedinţa de cenaclu ce s-a ţinut la Biblioteca Metropolitană - Sadoveanu din Bucureşti, la care am fost prezentă, am avut prilejul să asist la un eveniment important: revistei i-a fost înmânat Premiul Special al juriului Concursului Internaţional”Art & Life. De fapt, în dimineaţa de 29 septembrie, 2012, aflată sub genericul „Toamna poeţilor” s-a făcut şi lansarea cărţii poetei Floarea Cărbune, cu un titlu atât de sugestiv „Alchimia frumosului în grafica şi pictura lui Mihai Cătrună”. Volumul – album are o frumuseţe aparte, atât prin conţinutul grafic cât şi prin cel al poemelor. Cartea cuprinde o parte din opera graficianului şi pictorului Mihai Cătrună, de asemenea premiat cu alte importante diplome pentru harul şi talentul domniei sale. Cuvinte de apreciere şi laudă se cuvin şi poetei Floarea Cărbune, nu numai pentru efortul în a scoate o asemenea carte dar şi pentru spiritul şi dragostea cu care a lucrat pentru aceasta . Volumul, sub numele amintit, a obţinut Marele premiu în Japonia .  
  
Bucuria marcării acestui eveniment a fost încununată şi de întâlnirea cu oameni dragi, cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi, personalităţi de cinste ai scrisului şi criticii, oameni care pentru mulţi dintre noi, reprezintă modele incontestabile. Venită tocmai din Canada ne-am lăsat încântaţi de cuvintele adresate de doamna Elena Buică, de aprecierile scriitorilor din Bucureşti - invitaţi special – de mesajul autoarei volumului lansat, poeta Floarea Cărbune din Constanţa. Au participat: scriitorul şi criticul literar Emil Lungeanu – membru al U.S.R., amfitrionul evenimentului de la B.M.B., scriitorul Victor Gh.Stan – membru al U.S.R., preşedinte al Secţiei Copii -Tineret la Asociaţia Scriitorilor Bucureşti ; criticul literar Florin Grigoroiu - membru al U.S.R., întreaga organizare aflându-se sub conducerea preşedintei cenaclului şi directorului revistei tipărite, „Cetatea lui Bucur”, scriitoarea Elisabeta IOSIF. Ne-am bucurat de prezenţa editoarei Raluca Tudor şi a scriitorilor Viorel Gongu , Elena Armenescu. O revelaţie aparte mi-a produs poeta şi pictoriţa Victoria Duţu, premiată în Japonia la secţia Artă; de asemenea, printre cei cunoscuţi i-am revăzut cu drag, pe Marian Dragomir, George Ioniţă, Vasilica Ilie, Delia Stăniloiu.  
  
Această întâlnire de sfârşit de septembrie a Cenaclului „Cetatea lui Bucur” la Biblioteca Metropolitană – Mihail Sadoveanu din capitală a fost aureolată de vibraţia muzicală ce ne-a umplut sufletul, de atmosfera realizată de talentata pianistă, prof. Maria Calleya, care a fascinat auditoriul prezent prin inegalabila muzică clasică a unor compozitori celebri. 
  
Pentru mine şedinţele de cenaclu, rămân imaginea unui spectacol de valoare, imaginea unei întâlniri de suflet. 
  
Constanţa Abălaşei-Donosă 
  
3 octombrie, 2012 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cetatea lui Bucur, sub spiritul excelentei / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 644, Anul II, 05 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!