CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  

Cetatea lui Bucur - literatura, arte, carte
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 http://cetatea-lui-bucur.com/

Se ştie că, omul nu se poate desăvârşi singur prin propriile puteri. Iar scriitorul îşi conturează personalitatea nu numai prin educaţie şi talent, ci şi prin prezenţa sa într-un mediu prielnic. Poate că la acest lucru ar trebui să contribuie şi o revistă de cultură. De literatură. Să creeze un climat, să asigure o anumită durată creatoare a literaturii unei perioade, fiindcă Timpul e mereu *duşmanul vigilent şi funest*, cum îl numea Baudelaire.  

De la acest deziderat a pornit şi ideea constituirii revistei *CETATEA lui BUCUR*, acum, în acest octombrie, 2010, numărând douăzeci de apariţii. Colectivul redacţional şi-a propus de la început să-i promoveze pe tinerii scriitori, debutanţi sau nu. În numărul din această lună e în prim-plan o colaboratoare a revistei, studenta Laura Lucia Mihalca , poetă şi pictoriţă deopotrivă, prezentată într-o cronică de Elisabeta Iosif . Debutul îl fac poeţii Ioana Mihaela Fraiu şi Laurenţiu Lacomchin. Nu lipsesc recenziile, cronicile de carte semnate de Cristina Ştefan, Cristian Neagu, Melania Cuc, Cezarina Adamescu, Adrian Botez, Elena Buică. În acest număr de Octombrie ne-am propus să vă transpunem în atmosfera anotimpului prin poemele de toamnă, semnate de Elisabeta Iosif, Valentina Becart, Valeriu Cercel, Cristina Ştefan, Ana Urma, Melania Cuc, Ionela Dobre. Iar proza poartă semnăturile Anei-Maria Bălaş şi Ioanei Stuparu. Nu lipsesc eseurile, reportajele, însemnările, portretele şi un autoportret, jurnalele de scriitor, rubricile Reviste culturale prietene , Cărţi noi, Evenimentele lunii dar şi informaţii despre antologiile revistei Singur, despre Concursul Literar Naţional Cetatea lui Bucur, Proiectul Ligii Scriitorilor Români pentru audio - book.  

Vă invităm să citiţi revista de Literatură, Arte, Carte *Cetatea lui Bucur*. Ne-am propus şi ne-am dorit să ne adresăm cititorilor români de pe pretutindeni. Deocamdată, să-i ascultăm sfatul poetului şi filozofului Lucian Blaga: * În cele din urmă nici o viziune nu e definitivă - şi privirile omului sunt un patrafir sub care lucrurile totdeauna vor mai avea o taină de spovedit*.  

Elisabeta IOSIF  

Referinţă Bibliografică:
Cetatea lui Bucur - literatura, arte, carte / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 13, Anul I, 13 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!