CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  

Cele mai frumoase si celebre muzee din lume
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cele mai frumoase si celèbre muzee din lume 
  
By Simona Botezan, Washington D.C. 
  
Ce trebuie sa vezi si sa cunosti, macar in ansamblu, ca sa te poti declara educat din punct de vedere al valorilor culturale ale lumii? Discovery Travel Channel si-a propus sa creeze o scara a valorilor culturale ale lumii la care sa ne raportam atunci cand vine vorba despre cultura. Conform TOP-ului realizat de Discovery Travel, cele mai importante 10 locuri din lume, din punct de vedere cultural sunt: 
  
1.BRITISH MUSEUM LONDRA - este considerat cel mai fascinant si complex muzeu din lume pentru ca aici se afla intreaga cultura a lumii sub un singur acoperis. De la Egiptul, Roma si Grecia Antica pana la costumele populare ale indienilor americani; de la obiecte preistorice si arta veche asiatica pana la obiectele traditionale ale aborigienilor de la antipozi, intreaga cultura a lumii s-a adunat la Londra. O vizita in acest muzeu iti ofera o proiectie generoasa asupra culturii lumii in ansamblu si este una dintre putinele ocazii in care iti poti descoperi cultura propriei tari vazuta dintr-o alta perspective, in contextual mondial.  
  
2.MUZEUL LOUVRE PARIS - gazduieste tablouri celebre si intreaga istorie a Frantei, cu un accent deosebit pe perioada de glorie absoluta a acesteia, sec. XIV – XVIII. 
  
3.NATURAL HISTORY MUSEUM LONDRA - cu cele 70 milioane de exponate cu si despre toate formele de viata cunoscute si studiate de omenire in 250 de ani, muzeul londonez este lider mondial in categoria muzeelor de stiinte ale naturii 
  
4.UFFIZI GALERY FIRENZE ITALIA - este muzeul care detine cele mai multe dintre operele lui Boticelli. Sunt expuse tablouri si sculpturi celebre ale artistilor italieni din toate timpurile.  
  
5.CAPELA SIXTINA VATICAN Despre Vatican se spune ca este el insusi o opera de arta, iar Capela Sixtina este diamantul acestei opera de arta. 
  
6.MUZEUL ERMITAJ SANKT PETERSBURG RUSIA - este un muzeu impresionant, croit dupa dimensiunea si cultura poporului rus. Cele doua milioane de exponate sunt raspandite intr-un palat cu cinci corpuri. Este cel mai mare muzeu de arta din lume. Daca te opresti un singur minut in fata fiecarui exponat din muzeu ai nevoie de trei saptamani ca sa parcurgi toate incaperile.  
  
7.NATIONAL PALACE MUSEUM TAIPEI TAIWAN - este muzeul etalon al Asiei. Un muzeu exotic si inedit, impresioneaza prin exponatele care reflecta 5000 de ani de istorie a Chinei, colectiile imperiale, traditiile si marile inventii si inovatii ale Asiei sunt gazduite ina cest muzeu. La fel de bine reprezentata este si cultura Japoniei, Thailandei si Indiei. Este expusa arta si cultura tibetana, pakistaneza si coreeana.  
  
8.NATIONAL ARCHEOLOGICAL MUSEUM OF ATHENA -este locul in care Grecia Antica iese din cartea de istorie si devine palpabila. Exponatele cel mai vechi dateaza din secolul V i.e.n. 
  
9.METROPOLITAN ART MUSEUM NEW YORK - este un muzeu reprezentativ pentru arta si cultura moderna a lumii, cu o amprenta puternica de cultura a Americii. O combinatie de classic si modern, muzeul American poarta amprenta multiculturalitatii – obiecte de arta Islamica, Africana, Europeana si Americana, arme si armuri medievale si opera de arta moderne suprarealiste, fotografii, costume populare si sculpturi, convietuiesc pasnic si se completeaza reciproc. Printre exponate se afla si cateva sculpturi ale lui Constantin Brancusi. 
  
10.ART HISTORY MUSEUM WIEN - Habsburgii erau colectionari de arta pasionati. Muzeul vienez este un loc incantator in care sunt expuse monede, tablouri, portelanuri, mobilier si costume, bijuterii si sculpturi. Este locul care iti da o viziune de ansamblu asupra Imperiului Austo-Ungar, unul dintre cele mai mari si mai puternice imperii ale Europei, care a influentat decisiv cultura si tradiile zonei centrale si est europene.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cele mai frumoase si celebre muzee din lume / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 292, Anul I, 19 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!