CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

CEI PATRU ANI DE DOMNIE A GENERALULUI CHIRTOACĂ ŞI… ARMATA SA ALBĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În urmă cu câteva zile am primit o invitaţie de la Primăria municipiului Chişinău pentru a participa la un eveniment de seamă. O reproduc mai jos: 
  
Comunicat de presă 
  
REF: Primarul general Dorin Chirtoacă, la raport  
  
Primăria Chişinău informează că... duminică, 17 aprilie 2011, cu începere de la ora 12.00, în Scuarul Europei din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, va prezenta raportul de activitate, după 4 ani de la preluarea mandatului. Sunt invitaţi toţi doritorii.  
  
16.04.2011 
  
Direcţia Relaţii Publice,  
  
Primăria mun. Chişinău 
  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83 
  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova 
  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708 
  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md 
  
*** 
  
Aş fi fost fericit să onorez invitaţia. Păcat că Australia este atât de departe de Republica Moldova. Mă refer la distanţa de cinsprezece mii de kilometri care ne desparte, nu la sufletele calde ale basarabenilor pe care le simt mereu aproape.  
  
Îi doresc domnului primar general, Dorin Chirtoacă, încă mulţi ani buni şi sănătoşi la conducerea capitalei basarabene... şi să-şi continue drumul drept pe care l-a parcurs până acum. 
  
*** 
  
Un alt e-mail îmi aduce la cunoştinţă că Generalul Chirtoaca (spun „General” referindu-mă la faptul că Domnia Sa are funcţia de „primar general”) este veşnic ocupat cu înfrumuseţarea oraşului pe care în conduce. Iată câteva detalii: 
  
Comunicat de presă 
  
(REF: Primarul Dorin Chirtoacă a participat la acţiunile de salubrizare  
  
Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la acţiunile de salubrizare, în cadrul proiectului „Hai, Moldova!”, care presupune curăţenie în toată ţara într-o singură zi. Edilul capitalei a făcut curăţenie în Parcul „Valea Morilor”, unde la acţiunile de salubrizare au luat parte câteva sute de persoane, inclusiv reprezentanţi ai diferitor companii şi misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, printre care Ambasada SUA.  
  
Dorin Chirtoacă a apreciat iniţiativa unei asemenea acţiuni, menţionând că în urma proiectului vor fi curăţate parcurile şi zonele mai problematice, acolo unde serviciile de profil nu reuşesc să menţină curăţenia la nivelul necesar.  
  
În total, pe parcursul zilei de astăzi, circa 6 mii de voluntari din Chişinău s-au implicat în acţiunile de salubrizare a teritoriului, la nivelul municipiului.  
  
16.04.2011 
  
Direcţia Relaţii Publice,  
  
Primăria mun. Chişinău 
  
*** 
  
„Ziua salubrizării” a fost iniţiată pentru prima data în 1989, aici la Syney, în Australia, de către ecologiştii Ian Kiernan şi Kim McKay. Acţiunea a avut un succes atât de mare încât a fost reluată şi în anii următori şi oficializată sub numele de „Clean Up Australia”. Aceasta se desfăşoară anual, în prima duminică al lunii martie. Participă sute de mii de voluntari, convinşi că prin aportul lor vor ajuta să aibă o ţară curată şi nepoluată de deşeurile societăţii moderne.  
  
În 1993, văzând succesul obţinut şi câştigând încrederea cetăţenilor australieni pentru o ţară cât mai curată (de fapt un continent), Kiernan şi McKay au exportat proiectul peste graniţele perimetrului naţional iniţiând „Ziua Salubrizării Mondiale”. Proiectul a fost încurajat şi inclus în Programul Naţiunilor Unite pentru protecţia Mediului Înconjurător. Această zi a fost fixată oficial în a treia săptămână a lunii septembrie, zi în care milioane de voluntari curăţă planeta. Se estimează că la ultimul eveniment au participat peste 35 de milioane de de voluntari din 120 de ţări. Desigur că nimeni nu restrictionează şi alte perioade de timp pentru a face curat în propria-i gospodărie! Primarul general al Chişinăului a dat un exemplu pozitiv în această privinţă! Ce-i putem spune? 
  
Sincere felicitări! 
  
George ROCA 
  
Sydney, Australia 
  
Luni, 18 aprilie 2011  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CEI PATRU ANI DE DOMNIE A GENERALULUI CHIRTOACĂ ŞI… ARMATA SA ALBĂ / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 109, Anul I, 19 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!