CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

CE NE OFERĂ CANDIDAŢII?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

CE NE OFERĂ CANDIDAŢII?  

 

Campania electorală e în plină desfăşurare în toată România, influenţată şi de mulţi factori externi. Întrebarea este; Ce ne vor oferi candidaţii? Poveşti, doar poveşti.  

De fiecare dată înainte de alegeri se fac promisiuni peste promisiuni, care mai de care mai fanteziste. Cei care sunt propuşi candidaţi de partidele politice sau auto propuşi, sunt oameni de afaceri, persoane influente în domeniul lor, cu interese mai mult personale decât ale comunităţilor care urmează să le reprezinte.  

Îmi amintesc de acei blamaţi deputaţi comunişti cum munceau cot la cot cu cei din colectivul din care făceau parte. Am avut ocazia să-l cunosc pe deputatul MARCU Vasile din Almaşul Mare, din raionul Alba, a fostei regiuni Hunedoara, asta prin anul 1962. Era maistru principal minier şi era prezent cu muncitorii de la mina Haneş a Exploatării miniere Gheorghe Doja din Zlatna zilnic. Excepţie făcea atunci când era convocat să participe la sesiunile Marii Adunări Naţionale la Bucureşti.  

Acum candidaţii care ajung în parlament nu îi mai vede nimeni. Interesant este că mulţi nu prea dau nici pe la lucrările parlamentului în camerele unde sunt aleşi. Afişează de cele mai multe ori aroganţă faţă de cetăţenii care i-au votat. Nu trebuie să căutaţi exemple! Sunt destule care se dau pe posturile de televiziune şi toată ţara îi vede ce fel de caracter au.  

Nu sugerez să votaţi un candidat sau altul. Votaţi doar pe cine consideraţi că vă reprezintă cu adevărat. Sfatul care îl dau cetăţenilor români oriunde se află este; SĂ PARTICIPE LA VOT.  

Referinţă Bibliografică:
CE NE OFERĂ CANDIDAŢII? / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 690, Anul II, 20 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!