CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 1107 din 11 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC...  
  
" Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor şi părinţii sunt slava copiilor lor" ( Prov. 17: 6 ) Responsabilitatea noastră a fost mare după naşterea copiilor noştri Mariana, Ioana şi Florin. Devenind părinţi am încercat să investim zilnic câteva minute în rugăciune către Dumnezeu pentru familie. Anii au trecut, copiii noştri s-au căsătorit şi lista membrilor familiei noastre a crescut prin apariţia nepoţilor, iar noi, am devenit bunici. CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC...  
  
Dar vorbind de pe poziţia binecuvântată de bunici, ne-am pus oare vreodată întrebarea cât de mare este impactul nostru asupra nepoţilor cu care ne-a dăruit Dumnezeu? Îi influenţăm noi, oare, în aşa fel încât ei să devină o bucurie atât pentru părinţii lor şi pentru noi încât şi pentru persoanele din jurul lor, cu care ajunge în contact? Îi învăţăm noi, oare, să fie respectuoşi, credincioşi şi supuşi părinţilor şi autorităţilor, să-şi împlinească obligaţiile ce le au ( în conformitate cu vârstele lor ), aşa încât să fie o plăcere să fii în preajma lor? Sau doar îi răsfăţăm, oferindu-le tot ce vor în lume şi apoi îi trimitem acasă la părinţii lor, doar pentru a le crea acestora o durere de cap în plus? 
  
Iată câteva întrebări care ar trebui să ne conştientizeze asupra responsabilităţii ce o avem în dreptul binecuvântării primite de la Domnul şi anume, aceea de a vedea cu ochii noştri pe "copiii copiilor noştri". 
  
Bunicii sunt mai mult decât necesari pentru că ei sunt singurii adulţi care au întotdeauna timp pentru nepoţii lor mai mici. 
  
Bunicii ne cuprind micuţele mâini doar o vreme, dar inimile pentru o veşnicie. Numai înţelepciunea, maturitatea şi echilibrul bunicilor pot da sens şi dulceaţă copilăriei nepoţilor. 
  
Ionel Cadar 
  
Referinţă Bibliografică:
CE MINUNAT ESTE SĂ FII BUNIC... / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1107, Anul IV, 11 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!