CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Ce culoare are un vis?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Magia Crăciunului nu e doar un gând lansat de filmele americane! 
  
Recunosc, asemenea multora din generaţia mea, sunt o dependentă de tv! Sunt perioade în care, pe toate canalele de la UPC sunt filme pe care deja le stiu ... Cele despre magia Crăciunului îmi plac în mod deosebit, în acest sezon. 
  
Poate sub impulsul acestor ecranizări, după ce am primit, de Moş Nicolae, un card de fidelitate / reduceri la ciorapii Mondex / Sibiu, mi-am luat inima-n dinţi şi le-am scris celor doi domni directori, care semnaseră scrisoarea oficială ce însoţise cardul. 
  
... despre ce le-am scris? Vă redau conţinutul exact al scrisorii: 
  
“Domnilor Directori, 
  
Chiar mi-aţi făcut o bucurie de Moş Nicolae, cu cardul MONDEX! 
  
Am 45 de ani şi am testat...toate firmele de ciorapi...la care am avut acces. 
  
Ciorapii produsi de firma dumneavoastra au răspuns cel mai bine nevoii mele...de a arăta bine, de a mă simţi confortabil, de a fi rezistenţi şi la un preţ accesibil! 
  
1.Am o mare suferinţă, însă, şi, în egală măsură, o mare rugăminte: eu cumpăr marimea 6 (nu sunt o complexată că sunt grăsuţă...pot aduce mărturie o listă lungă de bărbaţi care admiră doamnele plinuţe): pentru această mărime nu faceţi şi ciorapi coloraţi mai viu sau cu modele. 
  
De ce suntem condamnate să purtăm doar maro, gri şi negru? 
  
Nu e vorba doar de mine, de femei de vârsta mea sau mai mature...sunt multe adolescente plinuţe care se îmbracă "emo" pentru că nu au altă alternativă. 
  
Poate de Crăciun suntem prea aproape...dar măcar de 8 Martie, de Paşte...o ediţie limitată (dacă nu permanentă) de ciorapi mari şi colorati viu: "Feminitate...la mărimea VI!" 
  
2.De asemenea, lenjerii intime, cămăşi de noapte sexy...pentru "balene" nu aveţi. Şi noi suntem femei, şi noi avem iubiţi, şi noi vrem să arătăm frumos... 
  
De ce să dăm banii doar pe medicamente de slăbit, care ne ruinează sănătatea (e greu să lupti împotriva zestrei genetice, a unor boli: diabet, tiroida etc. care te împovăreaza cu kg în plus)?  
  
Putem să investim într-o lenjerie adorabilă ...o şansă la o viaţă normală şi plină de bucurie. 
  
Cu deosebita consideratie, 
  
O clientă fidelă din Timişoara” 
  
Am scris acest mesaj ... şi am uitat. Nu mică mi-a fost mirarea, să primesc, dupa câteva zile, următorul răspuns: 
  
„Stimată Doamna, 
  
Suntem bucuroşi că purtaţi produsele firmei noastre şi sunteţi mulţumită de ele. Am înţeles cererea dumneavoastră referitoare la produsele destinate persoanelor mai plinuţe, adica talia 6 la ciorapii pantalon. Nu sunteţi singura clientă care cereţi aşa ceva şi, de aceea, noi am încercat şi am realizat nişte dresuri cu model pentru taliile mari. În schimb, ciorapi vopsiţi în culori "îndrăzneţe" n-am făcut pentru taliile mari. De aceea, vă rog să intraţi pe site-ul nostru www.mondex.ro şi să vă alegeţi ce articol doriţi, chiar dacă nu este pentru talia 6 şi eu pot să vă fac special, fără să aveţi costuri suplimentare. 
  
Sper să vă pot fi de folos, ca să vă simţiţi bine, în continuare, în produsele noastre. 
  
Cu stima,  
  
Director productie, 
  
S.C. MONDEX S.A. SIBIU 
  
Şi corespondenţa a continuat...după ce am cercetat de zeci de ori toate modelele şi toate numerele existente deja sau nu...pentru marimea 6, de pe site-ul lor. 
  
“Stimată Doamnă Directoare, 
  
Doar o femeie poate înţelege dorinţele unei femei! 
  
Mă bucur foarte mult că mi-aţi răspuns. Parcă trăiesc un vis! 
  
Am cercetat oferta de produse de la adresa indicata, asemenea unui copil pe care Moş Crăciun îl lasă să-şi aleagă darurile, şi ...am ales (ciorapi-pantalon): art.900, 901, 905, 912, 920 (colorate) şi 935, 936 (negru, cu model).  
  
Eu am spus ce-mi doresc, dumneavoastră decideţi...ce se poate. 
  
Vă mulţumesc anticipat! Sărbători fericite! 
  
Cu deosebită consideraţie, 
  
clienta de la Timişoara”. 
  
Următoarea scrisoare a D-nei Directoare m-a lăsat chiar fără cuvinte: 
  
“Stimată Doamnă, 
  
Noi am încercat să vă facem o bucurie de Moş Crăciun, trimitându-vă un articol colorat "vesel", aşa cum l-aţi dorit. Dacă sunteţi mulţumită, puteţi să vă faceţi o comandă pe shop on-line de pe site-ul nostru. 
  
Pachetul a plecat astăzi, prin Fan Curier. 
  
Cu stima, 
  
Director Producţie” 
  
Nu mai ştiam...e o poveste sau un adevăr? 
  
Sunt în concediu medical...de câteva zile...la pat...febră, frisoane...tot tacâmul... 
  
-Alo, de la Fan Curier vă sunăm...sunteţi acasă? În 5 minute ajungem. Aveţi un plic. 
  
Cum tremură de emoţii şi fericire un copil, pândindu-l pe Moş Crăciun, e nimic! Să vedeţi un adult febril, care şi-ar putea cumpăra singur orice, cum aşteaptă Fan Curierul! 
  
Într-un plic bej, de documente...mustăceau 4 perechi de ciorapi coloraţi...doi roşii şi doi mov! 
  
-Ăsta-i! Sărbători fericite! 
  
-Dar nu trebuie să plătesc nimic? 
  
-Nu! 
  
Am închis uşa şi m-am ghemuit plângând în dosul ei... Am stat şi-am plâns acolo, jos...o vreme... 
  
„Doamna Directoare, 
  
Ieri, spre seară, au ajuns cei de la Fan Curier. 
  
Nu mică mi-a fost surpriza: patru perechi de ciorapi coloraţi...două roşii şi două mov! Şi nicio taxă de achitat? 
  
Nici Moş Crăciun însuşi n-ar fi fost aşa de darnic! 
  
Chiar am plâns, ca un copil...magia Sărbătorilor există, nu doar în filmele americane! 
  
Nu mai am părinţi...unica fiică a rămas cu îngerii, la o zi după naşterea ei, într-o zi de Crăciun...fostul soţ s-a consolat în altă parte...mai am doar o sora, căsătorită...şi cariera mea de dascăl (în care nu am fost niciodată dezamăgită). 
  
Mereu am crezut ca D-zeu nu ne lasă singuri în bucurii şi durere, ci ne trimite oamenii de care avem nevoie, într-un anume moment al vieţii. Lumina lor se vede de departe! 
  
Vă mulţumesc mult pentru darul de suflet pe care mi l-aţi făcut şi vă doresc Sărbători luminate, pline de bucurie şi pace! 
  
Cu deosebita consideraţie, 
  
clienta de la Timisoara” 
  
A doua zi a venit la mine sora mea, ca să vadă cum mă mai simt, să-mi facă aprovizionarea, că nu puteam să stau în picioare...aşa răcită n-am fost de când mă ştiu! 
  
I-am povestit toate cele întâmplate şi...i-am dat şi ei câte o pereche de ciorapi...acum avem fiecare...una roşie, una mov (ca în copilărie, când mama ne sfătuia mereu să nu fim egoiste...să împărţim tot ce avem). Dacă aveam luna şi soarele de pe cer, alt dar mai frumos n-aş fi avut să-i fac...pentru că m-a crescut, după moartea mamei...şi pentru că era un dar dorit...foarte mult! O viaţă fără culori...ar fi mult mai săracă! 
  
Nu ştiu ce vârstă are d-na Directoare...nu ştiu ce a motivat-o să-mi răspundă şi să-mi facă aşa o mare bucurie, dar îi mulţumesc din tot sufletul... 
  
Sunt lucruri care nu se pot cumpăra şi nu se pot vinde. 
  
...sunt oameni în care Lumina se vede de departe! 
  
Sărbători fericite! 
  
P.S. Imaginaţi-vă că, de când am ciorapii aştia...nu e una mai moţată ca mine, în toată zona!  
  
Timişoara, 21.12.2013 Corina-Lucia Costea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ce culoare are un vis? / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1086, Anul III, 21 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!