CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Carmen Aldea Vlad         Ediţia nr. 752 din 21 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Carmen ALDEA VLAD - IRINA LOGHIN ŞI FUEGO – MAEŞTRII ÎN ARTA SPECTACOLULUI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dintr-o superstiţie, poate dintotdeauna, am privit cu un entuziasm exagerat cifra 13, magia patrulaterului. Nici de această dată nu m-am înşelat, pentru că anul nou 2013, prin complicitatea „mamei" Irina Loghin şi „fiului" Fuego, m-a condus în Israel. În sud-vestul ţării, pe malul Mării Tivalului, „Romaniada" care a reunit 800 de români (după ţara de provenienţă israeliţii se recunosc în funcţie de teritoriul de unde vin).  
 
Capetele de afiş au fost Irina Loghin şi Fuego. Prima seară a fost deschisă de Irina, urmând ca, în cea de a doua seară, Paul să ofere un alt recital, iar ultima seară fiind rezervată duetelor, altercate cu prestaţii individuale ale ambilor artişti.  
 
Pavel Bartoş a fost invitat, glumeţ ca de obicei, încercând după modelul Fuego, să cânte. Spre deliciul întregii asistenţe, a primit pentru debutul muzical, aplauze încurajatoare. Maria Buza şi taraful său, de asemenea, au susţinut un program, iar soţii Ana Maria Petre şi Fredi Camacho, au avut un recital de clasă şi de neuitat. Comicul israelian, Yacob Bodo a adus buna dispoziţie cu glume în dialectul idish.  
 
Calitatea celor trei seri, imortalizate de camerele Pro TV Internaţional, a ţinut ştacheta la nivelul aşteptat de auditoriul sensibil, rafinat şi cunoscător. Ei urmăresc permanent tot ce mişcă în România, prin intermediul posturilor TV cu ieşire prin satelit, dar convingerea finală a fost că emoţiile supreme, până la lacrimi, le- a generat duetul „reginei mamă" cu „fiul" Fuego.  
 
De ce am încercat prin acest preambul, divagând descriptiv momentul? Pentru că, înaintea plecării din Eilat către Ierusalim, Paul mi-a telefonat în apartamentul 1129 - Taj Mahal, pe care l-am împărţit cu Irina, din generozitatea ei. Era preocupat! L-am simţit! Şi secretos... M-am conformat şi am coborât într-un alt lăcaş de poveste. Apartamentul în care Paul locuia avea două terase, una spre Marea Roşie şi alta spre munţii de siliciu.  
 
Am stat şi am pitrocit o continuare a fermecătoarei istorii „Mama şi fiul", Irina Loghin şi Fuego. Aşa a început, încă din Ţara Sfântă, derularea versurilor scrise de mine, pentru care Paul va compune muzica şi care vor face parte de pe al treilea material discografic realizat cu Irina Loghin.  
 
Dacă muzele ne vor acorda momente de graţie şi strădania noastră se va concretiza în materiale încărcate de vibraţii de suflet, anul acesta veţi intra in posesia acestui dar, act de cultură inestimabil, cum doar Fuego ştie să vă ofere, ofrandă a sufletului său. Atâta doar... Aveţi încredere în cultură, în arta spectacolului, în artiştii autentici, în modelul credibil al esenţei fiinţei dătătoare de viaţă: Irina Loghin şi Fuego.  
 
Carmen ALDEA VLAD  
reporter de „Romaniada"  
20 Ianuarie 2013  
Israel  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Carmen ALDEA VLAD - IRINA LOGHIN ŞI FUEGO – MAEŞTRII ÎN ARTA SPECTACOLULUI / Carmen Aldea Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 752, Anul III, 21 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Carmen Aldea Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Aldea Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!