CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Carmen Maria Mecu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cine sunt, de unde vin? 
  
Am scris 32 de studii de psihologia literaturii, psihologia artei, psihologia comunicării (în „Revista de istorie și teorie literară”, „Limbă și literatură”, „Caietele institutului catolic”, „Convorbiri literare”, „Poezia”). 
  
Am publicat câteva volume de autor: Nichita Stănescu – Prin lentile de psiholog, Bucureşti, Editura Naţional, 2001 (Reeditat la Editura Tracus Arte, 2016) ; Conversia de perspectivă – ca structură operatorie a comprehensiunii narative, Bucureşti, Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice, 2001; Mintea care povestește. Scheme de cititor, scheme de autor, Editura Muzeul Literaturii Române (prezentată de Monica Spiridon, Eugen Negrici, Paul Cernat, Antonio Patraș), 2016. 
  
Mi-au apărut grupaje de poeme în revistele „Convorbiri literare”, „Amfiteatru”, „Sintagme literare”, „Timpul”. 
  
Am publicat trei volume de poezie: Viața în fragmente, Iași, Editura Timpul, 2013; Cu geamănul dintre vieți (cu o prezentare de Antonio Patraș), Editura Sedcom Libris, 2016, Privește în ochi un fir de iarbă, Editura ArtCreativ, 2017. 
  
Debutul meu literar absolut s-a petrecut în anul 1974, în revista „Luceafărul”, poeme cu o prezentare de Dinu Pillat. 
  
Am profesat în București ca psiholog în industrie, profesor defectolog, cercetător în psihologie, conferențiar universitar. Am scris și 4 cărți de strictă specialitate, nemenționate aici cu titluri. Am un doctorat în psihologia literaturii. Acum sunt psihoterapeut experiențialist și psihodramatist, cu cabinet individual. 
  
Încă nu mă pot abține să scriu poeme. :) 
  
Referinţă Bibliografică:
Carmen Maria Mecu / Carmen Maria Mecu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2345, Anul VII, 02 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Carmen Maria Mecu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Maria Mecu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!