CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Cezarina Adamescu         Ediţia nr. 429 din 04 martie 2012        Toate Articolele Autorului

CARITATEA CREŞTINĂ. CEZARINA ADAMESCU -
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CARITATEA CREŞTINĂ 
  
CEASURI DE CUMPĂNĂ 
  
Este ştiut, caritatea creştină se probează la ceas de cumpănă. 
  
E ciudat cum omul, nu ia aminte la semnalele pe care i le trimite din Înalt, mesagerul care îl are în pază. 
  
Acum suntem bine, veseli şi mulţumiţi, iar peste câteva clipe, totul se răstoarnă şi devenim cei mai nefericiţi, loviţi de boală, de nenorociri, de veşti rele, aşa încât, tot ce-a fost bun până cu câtva timp în urmă, se năruie. Degeaba faci planuri cu bătaie lungă, dacă nu ştii de vei apuca zorii zilei următoare. 
  
Să fim cu luare aminte la orice clipă irosită, la orice zi în care ne-am risipit, cu nechibzuinţă, fără să gândim la propriul sfârşit, la cele sfinte. 
  
Am avut prilejul, şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate, să trec prin momente de dificultate în care, chiar îmi luasem adio de la tot ce este în jur. Doar aripa îngerului meu, m-a săltat deasupra nenorocirilor, durerii, cumpenei fricii şi nefericirii. Încă o dată, Dumnezeu mi-a arătat că mă iubeşte şi că nu-mi va da mai mult decât pot eu duce. Mi-a trimis persoana care să mă scoată din impas. Persoana care a plâns alături de mine, care s-a jertfit în miez de noapte şi n-a pregetat să vină la căpătâiul meu, la primul apel pe care l-am făcut cu disperare. Precum samariteanul cel milostiv, a stat alături, a îngenuncheat şi s-a rugat, la lumină de candelă pentru bolnava care eram eu. Cu lacrimi sfinte s-a rugat. Lacrimile prieteniei şi ale dragostei. 
  
Mă gândesc că noi, oamenii, nu merităm atâta bunăvoinţă din partea lui Dumnezeu. Pentru infidelităţile noastre. Îl uităm de cele mai multe ori, îl neglijăm, preferăm alte activităţi decât o conversaţie cu Domnul. Crucea o facem la repezeală, de stat în genunchi, nici vorbă, nu-i cinstim Ziua de odihnă, în genere suntem creştini, numai cu buzele. 
  
Să ne încredem în Milostivirea Divină care nu lasă pe nimeni de izbelişte, dar, în acelaşi timp, să luăm aminte la viaţa, la faptele şi la devoţiunile noastre faţă de Cel care ne-a dăruit totul, fără să ne ceară nimic în schimb. Iar acelei persoane care vine degrabă în ajutor atunci când e nevoie, dă-i Doamne Lumină şi răsplăteşte-o însutit pentru jertfa sa. 
  
4 martie 2012 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CARITATEA CREŞTINĂ. CEZARINA ADAMESCU - CEASURI DE CUMPĂNĂ - microtabletă confesivă - / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 429, Anul II, 04 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!