CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 3 din 03 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Care este unica religie adevarata?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Într-una din zile, câteva persoane m-au întrebat dacă este adevărat că se va impune o singură religie în ţara noastră. Le-am asigurat că este o speculaţie cine ştie a cui şi nu e bine să creadă în zvonieri şi răspândaci. 

Dacă am optat pentru pluripartidism în politică, de ce oare am impune o singură confesiune religioasă obligatorie? Nici gând. Asta ar însemna dictatură şi lezarea libertăţii de conştiinţă. Ca şi căsătoria care se face „de bună voie şi nesilit de nimeni”doar
pe baza dreptului de alegere şi la viaţă intimă tot aşa omul decide să aibă sau să nu aibă relaţie cu Dumnezeu. Fiecare acţionează în concordanţă cu propria sa revelaţie. 

Fără a susţine vreo confesiune religioasă creştină, sunt de părere că există o unică religie adevărată. Adică relegarea (religia) adevărată cu Dumnezeu prin jertfa Domnului Isus Hristos care a graţiat lumea de pedeapsa păcatului ascentral. Definiţia religiei adevărate care are o pratică adecvată este scrisă în Biblie în Epistola către Iacob: „Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu şi Tatăl este: să cercetezi pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să te păzeşti pe tine însuţi nepătat de lume”. 

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară pe toţi, spune o vorbă românească. Şi se pare că se adevereşte şi în zilele noastre. Unii se mulţumesc doar cu apartenenţa la o confesiune şi cred că e deajuns. Ei nu au un crez autentic, ci fac o politică religioasă. Această categorie de oameni provoacă cele mai multe controverse pe teme religioase, ajungându-se chiar la dispute serioase, injuste. Religia nu reprezintă o doctrină, ci un crez, o cale şi o practică cristică şi nu anticristică. Adică pentru stimularea şi regenerarea persoanei şi nu împotriva persoanei, respectiv distrugerea ei. Greu de înţeles acest lucru pentru unii. Şi din păcate, numărul acestora se înmulţeşte din zi în zi. Înterese? Lipsă de înţelepciune? „Omul nou al comunismului” încă neschimbat în democratic? Rămâne încă o dilemă. Am întâlnit oameni realizaţi profesional şi financiar, dar care erau nefericiţi. Ei nu au un ideal măreţ, un scop bine identificat. Prin faptele lor, ei dau dovadă că nu au Dumnezeu. Stimulează şi îndeamnă tineretul la desfrânare, la tot feluri de practici murdare şi apoi duminica se duc la o biserică. Ce păcat că nu cunosc cu adevărat preceptele biblice care pot avea puteri miraculoase asupra caracterului! 

Ceea ce este esenţa tuturor poruncilor date de Dumnezeu este să-l iubim pe Domnul Dumnezeu din toată puterea noastră şi numai Lui să ne închinăm şi pe aproapele nostru ca pe noi înşine. Atunci nu vom putea fi lacomi să luăm nici proprietatea, nici nevasta sau soţul aproapelui nostru şi în concluzie, vom fi cu adevărat toleranţi cu toţi cei din jurul nostru, respectând legile statului în care trăim şi principiile unei societăţi umane. 

Un mare ciritc literar român a spus că respectul faţă de sine şi cel de aproape înseamnă onoare. Să dea Dumnezeu ca religia noastră a fiecăruia să ne transforme pe toţi în Oameni onorabili.
  

Referinţă Bibliografică:
Care este unica religie adevarata? / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3, Anul I, 03 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!