CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 801 din 11 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Caravaggio Michelangelo Merisi 1571-1610
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cel mai revoluţionar artist al barocului, Caravaggio s-a născut langă Milano, ca fiu al unui arhitect de la curtea marchizului de Caravaggio. Stilul său este unul dramatic, unde se imbină realul cu spiritualul şi este influenţat de pictorul Simone Peterzano, al cărui ucenic a fost. Naturalismul acestui stil propriu este o reacţie la manierism şi se caracterizează prin clarobscuritate, stil cunoscut ca ”tenebrism”. Tensiunea emoţională este creată din intensificarea contrastului dintre lumină si umbre iar inovaţia de a lucra direct pe panză a atras critici din partea altor pictori contemporani. Totuşi, stilul bazat pe studiul atent al naturii precum şi dinamica cu care folosea lumina a exercitat o influenţă extraordinară. Sunt consideraţi urmaşi ai stilului său: Giovanni Baglione, Orazio Gentileschi si fiica sa Artemisia Gentileschi, Batistello Caracciolo şi Carlo Sellitto.  

Lucrări importante ale lui Carabaggio:  

Bacchus bolnav(autoportret)-1593, Narcis- 1599, Maria Magdalena-1606, Iudita tăind capul lui Holofern, Sf. Ieronim-1606, Convertirea Sf. pavel-1601, Bahus-1593, Ioan Botezătorul-1604, Tanar care ţine un coş de fructe-1593, Amor-1598/1599, Invierea lui Lazăr-1608-1609, Jucatorii de cărţi- 1594, Cina din Emmaus-1602.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2013/02/16/caravaggio-michelangelo-merisi-1571-1610/  

Referinţă Bibliografică:
Caravaggio Michelangelo Merisi 1571-1610 / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 801, Anul III, 11 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!