CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Când vei întâlni o fată
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când vei întâlni o fată - pentru copii 
  
Îmi place nespus de mult să călătoresc, nu are nicio importanţă cu ce anume, pe jos, cu bicicleta, cu sania sau cu avionul. Îmi place să văd frumuseţile lumii înşirate în stânga şi-n dreapta drumului meu nesfârşit. 
  
Şi nu mă opresc nicicând din mers, decât doar pentru a admira şi mai mult frumosul pe care îl descopăr. 
  
Am ajuns odată într-o ţară pitorească, plină de livezi mândre şi de oameni de treabă. M-am oprit lângă un măr umbros, care avea poame mari şi frumoase. Un tânăr chipeş m-a văzut şi mi-a dăruit un măr proaspăt cules din pom, minunat, jumătate roşu, jumătate auriu, şi mi-a spus: 
  
- Dăruieşte, te rog, acest măr celei mai frumoase fete pe care o vei întâlni în drumul tău!... 
  
- Mulţumesc! i-am răspuns. Aşa voi face! 
  
Am plecat mai departe. Am ajuns într-o altă ţară cu ape înspumate scăldând ţărmuri înalte. Acolo, pe ramura unui pin, am zărit o pasăre măiastră. Frumoasa pasăre purta în cioc o ramură veşnic verde, împodobită cu flori roşii. Zburând uşor spre mine, pasărea mi-a pus în mână acea delicată ramură cu flori, cântându-mi duios astfel: 
  
- Oferă această veşnic vie ramură cu flori celei mai gingaşe şi mai romantice fete pe care o vei întâlni în calea ta!... 
  
- Negreşit, aşa voi face!... 
  
Am plecat din nou la drum. În lunga mea călătorie am traversat în lung şi-n lat lumea cea largă, până am ajuns într-o ţară a Nordului, cu lungi şi grele zăpezi. Cerul era întunecat, ningea cu fulgi mari, la nesfârşit. Eu însă visam fericit, în acel ocean nesfârşit de zăpadă.  
  
Treceam încet peste pustiurile albe de ninsoare pufoasă. M-am oprit lângă o margine de pădure unde văzusem o vulpe argintie cu un pui foarte drăgălaş lângă ea. Când mă văzu vulpea cea albă îmi zise: 
  
- Sunt bătrână şi slabă! Omule bun, îţi încredinţez acest pui al meu care mi-e tare drag, dar pe care nu-l mai pot îngriji!... 
  
- Şi ce să fac cu el?... 
  
- Te rog să-l dai în grijă fetei cu inima cea mai bună şi mai milostivă pe care o vei întâlni în cale în călătoriile tale!... 
  
- Se înţelege! Aşa voi face!... 
  
Am plecat şi din ţara zăpezilor. Iarăşi am călătorit mult, mult de tot, fără să opresc undeva. Din timp în timp admiram jucăuşul pui de vulpe din braţele mele, care mă privea şi el cu ochii săi vioi şi curioşi, cu botişorul cel negru şi cu urechile sale gri atât de nostime. 
  
Am ajuns în drumurile mele într-o ţară foarte îndepărtată, din Răsărit, cu oameni harnici şi respectuoşi. Acolo am zărit o grădină mică, minunată, îngrijită, în faţa unei căsuţe care arăta ca în poveşti. M-am oprit la poarta acesteia. 
  
O tânără nespus de frumoasă se opri în grabă la poartă să vadă ce veşti au sosit. M-a privit adânc în ochi, iar eu am simţit cum privirile ei mă fascinează. 
  
Atunci am înţeles pe loc că fiinţa aceea, cu o figură de înger, cu faţa luminoasă şi cu buze delicate, era cea mai frumoasă, cea mai gingaşă şi mai romantică fată din lume. Pe deasupra, avea o inimă bună şi milostivă, cea mai milostivă din câte văzusem până atunci pe lume! 
  
I-am oferit ei mărul cel frumos, jumătate roşu, jumătate auriu, ramura cea veşnic vie cu flori roşii, precum şi simpaticul pui de vulpe argintie. 
  
- Toate astea sunt pentru tine, i-am spus. Sunt daruri, pe care ţi le trimite un tânăr chipeş, o pasăre măiastră şi o vulpe polară!... 
  
Fata fu surprinsă, dar nespus de fericită privind daruri pe care i le adusesem.  
  
Iar eu am plecat.  
  
De ce oare am plecat? De ce am părăsit poarta acelei mici dar simpatice căsuţe? Privisem, oare, îndeajuns minunatul chip de înger al fetei ca să-mi pot reaminti întotdeauna privirea ei luminoasă şi surâsul ei curat? Voi mai şti altădată drumul spre acea frumoasă ţară? 
  
De atunci călătoresc într-una. Lumea, cu minunile ei, se înşiră de o parte şi de alta a lungului meu drum. Iar toate gândurile şi visele mele sunt de-a pururi acolo, la orizontul periplului meu nesfârşit... 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Când vei întâlni o fată / Viorel Darie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1092, Anul III, 27 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Viorel Darie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Darie
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!