CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 897 din 15 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

BOTEZ NOU-TESTAMENTAR LA BISERICA BAPTISTĂ „BETEL” SALONTA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mângâierea Sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile) va fi însoţită Duminică, 23 iunie, de voinţa celor trei suflete care, prin dragostea lor pentru Dumnezeu, vor aduce bucurie în cer şi pe pământ prin împlinirea Botezului Nou-Testamentar primit şi mărturisit în jertfa biruitoare a Domnului Isus Hristos, la Biserica creştină baptistă „Betel” din Salonta.
„Bucuraţi-vă, ceruri! Înveseleşte-te, pământule! Izbucniţi în strigăte de bucurie, munţilor! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi are milă de nenorociţii Lui” (...) „Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de oameni neprihăniţi care n-au nevoie de pocăinţă. Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte”. Aceste adevăruri sfinte din Cartea proorocului Isaia şi din Evanghelia după Luca vor fi împărtăşite în Duminica Rusaliilor şi de adunarea creştină a Bisericii baptiste „Betel” din Salonta alături de care sora Lavinia Rebeca Cociubei, tânăra şefă a promoţiei 2013 a Colegiului Naţional „Arany Janos” din Salonta, absolventă a claselor IX-XII cu media 10, sora Antonia Rahela Cociubei (16 ani) şi fratele Liviu Opriş (54 ani) vor mărturisi în apa Botezului dragostea şi dedicarea totală pentru Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.
În cadrul serviciului divin de Duminică dimineaţa, Cuvântul Sfintei Scripturi va fi predicat de pastorul Florin Negruţ, directorul Liceului Baptist „Emanuel” din Oradea şi vicepreşedinte al Comunităţii Bisericilor Baptiste din Oradea şi Satu-Mare iar seara, Evanghelia Domnului Isus Hristos va fi predicată de pastorul Mihai Cociubei.
„Noi practicăm botezul prin cufundarea în apă în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt tuturor celor care, prin exercitarea liberului-arbitru într-o viaţă de pocăinţă îşi mărturisesc cu responsabilitate credinţa în Isus Hristos. Botezul este un act al ascultării de Dumnezeu, simbolizând credinţa într-un singur Mântuitor şi Mijlocitor – Isus Hristos crucificat, îngropat, înviat şi înălţat la cer. Moartea definitivă a credinciosului faţă de păcat, îngroparea firii vechi şi învierea la o viaţă nouă prin trăirea efectivă a Cuvântului lui Dumnezeu fundamentat pe pildele de viaţă ale Domnului Isus Hristos – toate acestea definesc Botezul Nou-Testamentar. Botezul este mărturia unui cuget curat şi credinţa în învierea celor născuţi-din-nou prin biruinţa Jertfei Domnului Isus Hristos. Fiind o practică bisericească, botezul este o condiţie obligatorie pentru a intra ca membru în Biserica răscumpărată a Domnului Isus Hristos şi pentru a fi în părtăşie la Cina Domnului”, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii creştine baptiste „Betel” din Salonta.
Sorin PETRACHE  
Referinţă Bibliografică:
BOTEZ NOU-TESTAMENTAR LA BISERICA BAPTISTĂ „BETEL” SALONTA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 897, Anul III, 15 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!