CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Labirintul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Labirintul 
  
Ştiţi ce este labirintita? Eu am avut, nu vă spun. La începutul anului 19XX, un mic grup a rămas blocat. De atunci ei aşteaptă. Care ei? Veţi afla. Au pătruns în labirint, s-au pierdut prin peşteri, unii s-au căsătorit între ei. Au construit un oraş în stâncă. Ziarul THE TIMES a descris cu lux de amănunte aventura. Cine a citit a fost trimis în Siberia. Nu căutăm cele mai bune soluţii, a spus Conducătorul, pufăind din trabuc. Fumul îi cuprindea gâtul ca un braţ de copil. Nu scăpa nici un amănunt, adăugă Conductorul, capul de cerb din cabinetul său mişcă din coarne, aprobativ. Un plumb căzu din pistolul turcesc. Caută să înţelegi greşelile adversarului, înainte ca el să le sesizeze. Cineva asculta de sub birou. Conducătorul trase un şut cu cizma neîndemânatecului agent. Se auzi un icnet surd. Omul avea discopatie. Trebuia împuşcat. Ne aflăm în centrul lumii. Buricul pământului. Pe zidul Kremlinului este desenat un taur incolor.Înj linii subţiri, le ştergi, taurul dispare, dar el se află în provinciile marelui imperiu. Portretul Conducătorului a apărut pe o faţă de masă soioasă, într-un local din Old Compton Street. A murit mama, şopti un copil, vorbind cu faţa de masă. De sub masă ieşiră doi civili, luară copilul. L-au dus în Labirint. Când te gândeşti că totul a plecat de la argintiu în sus. Gerul fusese abolit, sângele curgea şiroaie pe străzile în pantă. Iar grupa de turişti se mai afla în peşterile labirintice. Conducătorul începe cu sine şi sfârşeşte cu sine. Nihil sine ... cine? Malum est absentia boni. Apele se scurgeau în centrul Pământului. A dispărut Conducătorul ca o frunză. Strigăm după libertate, dar nu gândim liberi. Ne ascundem gândurile, le prostituăm, le batjocorim. Indiferenţa este un pietroi pe mormântul speranţei. Ai două arme – raţiunea şi credinţa, scriitorii plagiază propria lume, nescriitorii nu au ce plagia. Singura calitate – personalitatea. Cei slabi pot fi foarte răi, este singura lor şansă. Să nu ridicăm piatra când altul este mai bun. Cu cât urci vezi mai bine. Pe ce urci ? Pe propriile trepte ale conştiinţei tale. Lasă-i pe ceilalţi să trăiască, te vor lăsa şi ei. Nu reacţiona imediat la orice atac. Totul la timpul său. Nu este de demnitatea ta să te iei de javre. Şi ele au fost create de Domnul, dar cu o zi înainte. Nu poţi face abstracţie de tine, eşti singura ta avere. Ironia este o stare efemeră. Capul pătrat râde de cel rotund. Calomniile trec, ce scrii tu rămâne. Etica năpârleşte mereu. Haita are putere până la primul salt în gol. Haita nu are legi, lupii se sfâşie între ei. Unii au creierul în picioare, alţii în stomac, alţii în inimă. Aceştia din urmă sunt artiştii. 
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Labirintul / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1284, Anul IV, 07 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!