CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Afară din vis
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Afară din vis 
  
Luna pe cer strălucea, butoiul o prinde în chingi, eu două lecţii voi da, prima începe aici – mai fericit este cel care iubeşte, eu ştiu, cel iubit nu va fi nici mulţumit, grijuliu, pe mine herozii mă fac ba mult prea prost, bătăuş, eu herozilor „pac!” le spun râzând de sub duş, deci ne iubim , iubitzel, asta contează, îţi spun, decât cuminte şi laş, mai bine puţin mai nebun, trece viaţa, dar cum să-ţi spun, drag ardei iute cum ciuşca la gust pare de foc. Suntem trei, eu, viaţa şi tu, altă treime nu ştiu, poate murind voi afla că iadul este cam blue. Cine-i mereu înţelept? Cine mereu este drept? Învaţă să înţelegi ce spune elevul. Să dregi orice greşală e greu, greşeşte şi Dumnezeu. Nu ştiu să fac compromisuri, mă preocupă doar visul Tristeţea scaunelor scoase pe trotuar, a lupanarelor uitate în alt secol, dar undeva amanţii retrăiesc clipele de regăsire. De ce să ne întristăm, fraţii mei, haiducii mei nefericiţi? Eu alerg pe mârţoaga tristeţii, o las la poarta raiului, intru fericit sub lampioanele păcătoşilor îngeri, femei frumoase mă înconjoară. Esti pervers , spune o hârcă, piei, hârcă, piei, viaţa mea este ca un cristal de nesdruncinat din strânsoarea fericirii.Copiii au desenat în lagărul de la Terezin, au putut desena, un fel de a glumi cu moartea, cum numai copiii pot glumi, desenele lor au rămas caraghioase, strâmbe, glume triste, iar micii lor autori plutesc pe cer, nori albi, zâmbesc ştrengăreşte, dar pe pământ nu vor mai reveni, probabil, niciodată....Ca nunţile ăn vreme de război, cuvintele, frumoase adăposturi, îmi amintesc de cavalerul scoţian Rob Roy, o, cavaleri, o, nunţi, copiii noştri. Femeile plecară la război, bărbaţii. se ascund prin cârciumi, tu, cavaler scoţian, Rob Roy, ce vremuri de trădare, amari sâmburi. Gingaşă-i ura, aspră este viaţa, între iubiri, turniruri şi pariuri, când vom muri eroic, vor cânta toţi îngerii spioni în pardesiuri...  
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Afară din vis / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1183, Anul IV, 28 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!