CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 272 din 29 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Blondă, într-o lume brunetă ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Românul s-a născut poet şi cu un foarte dezvoltat simţ al umorului, o simplă plimbare virtuală pe net va rezulta in mii de glume, unele mai amuzante decat celălte. O categorie specială este rezervată blondelor. Alături de bancurile cu sportivi, Radio Everan, scoţieni, Albinuţa ş.a.m.d. se pare că nimic nu ne distrează mai mult decat o glumă bună despre blonde. 
  
De unde nevoia aceasta de a denigra pe cineva a cărei caracteristică ocupă un loc preferenţial al atributelor fizice unanim recunoscute? Poate fie şi pentru simplu motiv că unori sunt acrii strugurii, dacă imi permiteţi o analogie literară. Dar blondă fiind, poate mi se va imputa atitudinea subiectivă.  
  
Tot ce pot să spun in materie, este faptul că originea acestei misconcepţii atât de populară mai ales in zilele noastre rezidă încă din antichitate, ştiut fiind că femeile care acordau mult timp şi multă importanţă decolorarii părului erau considerate frivole şi lipsite de substanţă. In evul mediu, persoanele din clasele favorizate erau mai rar expuse elementelor naturii preferând traiul blând din interiorul locuinţei; în consecinţă părul inchis la culoare era mai frecvent intalnit la cei de viţă nobilă in timp ce părul celor de clasă inferioară era albit de razele soarelui in timpul muncii câmpului. Prin urmare, simpla culoare a părului te clasa nu doar pe o scară socială ci iţi şi conferea un anumit statut intelectual. 
  
Unul dintre filmele care s-a impus in atentia celor interesaţi de acest subiect este filmul american “Legally Blonde”, o comedie de succes in care o blondă superbă interpretată cu mult farmec de frumoasa actrita Reese Witherspoon, ne demonstrează că pe langă atributele fizice, blondele au avantajul unei arme secrete: inteligenţa! Cine ar fi crezut?! Majoritatea reclamelor de succes incepând cu cele pentru ţinuta vestimentară, vacanţe sau chiar cele mai banale obiecte casnice ne infaţisează atât femei cat si barbaţi cu părul blond si de preferinţă cu ochi albastrii. Dacă considerăm acest gen puţin inzestrat intelectual, de ce totusi preferăm sa cumpăram un anumit produs doar pentru ca în reclamă era frumos şi atractiv prezentat de o femeie blondă sau un bărbat blond?  
  
Există un război mut între blonde şi brunete? Suprematia frumuseţii poate fi acordată pe baza unui astfel de criteriu? E greu să tragi o concluzie justificată in special dacă eşti blondă! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Blondă, într-o lume brunetă ... / Mara Circiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 272, Anul I, 29 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!