CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 597 din 19 august 2012        Toate Articolele Autorului

Bita, porumbita
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Soarele era spre asfinţit. În apropiere se auzeau glasurile cristaline ale copiilor. Nu terminaseră joaca. Spre seara veneau tot mai multi în parc.  
 
Picasem la marginea strazii, într-un loc unde iarba crescuse mai mare. Priviam nedumerita şi speriată. Singură cum eram, nu ştiam ce se va întâmpla cu mine. Pe alee vedeam cum treceau câinii vagabonzi. Mergeau cu pasul grabit, priviau înainte şi erau foarte atenţi la orice mişcare.  
 
Simţiam cum mi se taie respiraţia şi în acel moment încremeneam de frică. Mai aveam şi durerea aceea de cap, iar cu ochiul stâng nu mai vedeam nimic.  
 
Să vă povestesc ce păţisem.....  
 
După ce venisem pe lume, mămica mea porumbiţa, mi-a predat lecţii de zbor. Într-o zi când erau plecaţi ,,părinţii mei,,, am încercat să fac pe viteaza şi am părăsit cuibul.  
 
Mă simteam liberă ca vântul, îmi plăcea să privesc lumea de sus şi eram tare fericită. Reuşisem !!! Nu a durat mult bucuria mea. În raza vizuală, mi-a apărut un pescăruş. Aşa imens cum era, mi-a atins capul cu ciocul, m-am dezechilibrat şi am picat în iarbă. A durat mult până mi-am revenit...Se făcuse deja seara..  
 
La un moment dat am auzit aproape de mine un glas de baiat care striga ,,Amigo, unde eşti?" Din partea opusă a străzii, pe asfalt se auzeau perniţele de la lăbuţele lui, din ce în ce, mai aproape de de mine. După ce câinele a terminat de ronţăit oasele, băiatul s-a mai jucat un pic cu el.  
 
 
M-a zărit în iarbă şi m-a luat acasă la el. Până să ajungă m-a pupat pe aripi. Eram foarte veselă. Scăpasem ! Nu devenisem hrană la câini şi pisici.  
 
În familia în care intrasem, observasem că în total acum eram ,,patru". Mama băiatului, timp de două luni mi-a picurat apă pe cioc şi m-a hrănit . Uneori o vedeam cum i se prelinge o lacrimă pe obraz....  
 
După ce am mai crescut, am început să ciugulesc singură, unori dădeam de trei- patru ori într-un loc cu ciocul până reuşeam să înghit. Nici cu apa nu mai era o problema. Beam singură din castronul alb pătrat. De fapt este preferatul meu.  
 
Dimineţile mi le petrec uneori pe pervazul de la bucătărie. Privesc pe geam afară cum de partea cealaltă a pervazului poposesc fraţi de-ai mei şi aşa mai schimb câteva ,,vorbe" cu ei.  
 
Lovitura pe care am primit-o la cap, m-a lăsat cu un handicap. Pe lângă faptul că nu mai vedeam cu ochiul stâng, nu pot să îmi coordonez mişcările şi nu reuşesc să planez..  
 
Uneori noaptea visez că zbor. Când mă trezesc, realizez că a fost doar în vis....Aşa că îmi fac gimnastica în fiecare dimineaţă: îmi dezmorţesc oscioarele, întind pe rând aripă- picior, îmi ridic apoi aripile ca şi cum aş zbura şi sunt foare atentă la cei trei membri ai familiei mele.  
 
Îi ciupesc când pleacă şi mă lasă singură şi când se întorc, dacă mi se pare că nu îmi acordă atenţie.  
 
 
Mămica băiatului a cerut relaţii la medicul veterinar şi îmi face tratament. Am început să vad mai bine cu ochiul, mi-a dispărut albeaţa de pe el şi nu mai este necesar să mă învârt în loc de câteva ori ca să nimeresc drumul spre bucătărie la ,, paradisul grânelor".  
 
Am omis să vă spun... În urmă cu cu opt luni am avut companie un porumbel pe nume Belu. Şi pe el îl salvase băiatul. Când se întorcea de la şcoală, l-a găsit picat pe trotuar cu aripile întinse. Nu se mai putea ţine pe picioare. O săptămână l-a hrănit şi pe el mama băiatului, după care şi-a revenit.  
 
Mi-a povestit că şi el fusăse atacat de pescăruşi şi primise o lovitură între aripi. Pescăruşii aceştia sunt un mare pericol pentru noi. Au migrat de la Râul Argeş spre cartierele oraşului, sunt foarte bine organizaţi şi au început să ne atace. De ce oare? Noi nu le-am făcut rău...  
 
Şi cum vă spuneam, Belu, d-abia după opt luni a avut curajul să zboare. Reşedinţa lui de vară se află acum în pomii din grădina interioară a blocului. În treacăt, uneori se asează pe pervazul de la bucătărie şi mai ,,vorbim" un pic. Vine însoţit de aleasa inimii. Sper să devină ,,tătic".  
 
Eu sunt liniştită şi fericită , îmi aştept ,,familia" în fiecare zi în hol şi pe toţi îi întâmpin cu aceleaşi gângureli.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Bita, porumbita / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 597, Anul II, 19 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!