CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

Avva Isaia: Cum să ne ferim de păcat?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trei lucruri sunt pe care cu anevoie le câştigă omul şi acestea păzesc toate faptele cele bune: plângerea, pocăinţa pentru păcate şi a avea înaintea ochilor ceasul morţii. Că cel ce gândeşte în toate zilele şi zice întru sine: "Numai astăzi mai am a fi în lume", niciodată nu va greşi înaintea lui Dumnezeu. Iar cel ce aşteaptă a trăi multă vreme, cu multe păcate se va acoperi. Celui ce se pregăteşte a da seama înaintea lui Dumnezeu pentru toate lucrurile sale, Dumnezeu se îngrijeşte a-i curăţi toată calea de păcat. Iar cel ce defaimă şi zice: "Cine ştie când voi ajunge acolo", acela locuieşte întru răutăţi. Mai înainte de a face un lucru, adu-ţi aminte în fiecare zi unde te afli, şi unde ai a merge când vei ieşi din trup. Şi să nu te leneveşti a avea grijă de sufletul tău nici o zi; ia aminte la tine, ca de-a pururea să pomeneşti şi să ai înaintea ochilor moartea şi veşnicele chinuri şi pe cei ce se muncesc acolo şi să te socoteşti pe tine ca pe unul din aceia, mai mult decât pe toţi. Vai nouă că, având a ne muta de pe pământul pe care păcătuim, ne facem griji îndelungate pentru lucruri pământeşti şi stricăcioase, dar în vremea neiertatei noastre mutări de aici, nu vom putea stăpâni nici unul din aceste lucruri. Vai nouă, că vom suferi întrebare înaintea înfricoşătorului Judecător, pentru orice faptă din viaţa pământească şi pentru orice cuvânt deşert, şi pentru orice amintire rea sau necurată, şi pentru toate aducerile aminte ale sufletului. Şi iată, ca nişte nevinovaţi ne purtăm în toată vremea vieţii noastre, fără de grijă pentru sufletele noastre. Pentru aceasta ne aşteaptă pe noi dincolo focul cel nestins al gheenei şi întunericul cel mai dinafară, şi viermele cel neadormit, şi plângerea, şi scrâşnirea dinţilor, şi veşnica ruşine înaintea întregii făpturi, a celei de sus şi a celei de jos. Vai nouă, că înţepăturile muştelor, ale ţânţarilor şi ale albinelor nu le răbdăm, dar de balaurul care ne muşcă în fiecare zi, care ca într-o sorbire ne înghite pe noi, şi care ne străpunge peste tot cu boldurile veninoase ale morţii, nu ne îngrijim deloc şi nici a fugi de dânsul nu voim. Cum, dar, vom putea suferi atunci înfricoşătoarele şi nesfârşitele chinuri? De care să ne izbăvească pe noi Hristos Dumnezeul nostru, Cel ce aşteaptă mântuirea păcătoşilor.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Avva Isaia: Cum să ne ferim de păcat? / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 390, Anul II, 25 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!