CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Madalina Corina Diaconu         Ediţia nr. 62 din 03 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Aventurile lui MR Urban
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În seara zilei de 17 august a început proiectul “aventurile lui mr urban”.  Timp de două săptămâni, trecătorii nocturni se vor opri să-i privească pe grupul de voluntari, format din studenţi de la diverse facultăţi ai capitalei, cum îşi petrec ultimele zile de vacanţă pictând cele 22 de dulapuri ale vânzătorilor de cărţi vechi de pe bulevardul regina Elisabeta din faţa Universităţii Bucureşti! Scenele realist-comice din viaţa cotidiană a acestui personaj imaginar: MR Urban nu sunt nici mai mult nici mai puţin decât oglinda comportamentului nostru civic, latura umană care lasa încă de dorit şi pe care aceşti tineri s-au hotarât să o sensibilizeze printr-un dialog artistic urban. 

Proiectul face parte din programul de artă publică I love Bucharest, si este organizat de Asociaţia din Pod cu sprijinul Fundaţiei MORA, Universitatea din Bucureşti, Asociaţia “Cartea Veche”, Benjamin Moore Paints, Monopoly Media, TimeOut Bucureşti, Business Magazin, One, Gândul şi Ziarul Financiar După Afaceri, finanţarea aflindu-se sub egida Autoritătţi Fondului Cultural Naţional.   

Manifestul artistic pe care îl realizează în aceste săptămâni artiştii I love Bucharest în faţa Universităţii din Bucureşti, reprezintă o primă etapă a Aventurilor lui MR Urban, care se vor continua cu o serie de animaţii video ce vor fi proiectate în octombrie-noiembrie în staţiile de metrou din Bucureşti. 

“Folosind artele vizuale ca mijloc de expresie, Aventurile lui MR Urban sunt un apel la buna creştere, la schimbare, o reflexie a realităţii citadine comune dedicată schimbării comportamentului civic al cetăţeanului din România şi în special din Bucureşti” spun purtătorii de cuvânt ai grupului de studenţi participanţi la program. 

Proiectul s-a născut din dorinţa şi nevoia cetăţeanului de schimbare în ceea ce priveşte comportamentul său civic, în relaţiile sale cu cei din jur 

“Frecvente in spaţiul public şi în comunitatea urbană bucureşteană” declară în continoare grupul I love Bucharest,” lipsa de respect faţă de cei din jur, agresivitatea verbală, agresivitatea în trafic, vulgaritatea excesivă, lipsa de înţelegere, de toleranţă şi bunăvoinţa, indiferenţa faţă de cei din jur, nepăsarea, tristeţea oamenilor pe stradă, lipsa de solidaritate, mitocănia, lipsa de toleranţă sunt câteva dintre problemele recunoscute de majoritatea cetăţenilor noştri urbani, cu vârste, pregatiri şi statuturi sociale dintre cele mai diferite”. Nu ne putem decât dori ca idea si punerea în practică a acestui proiect să-şi atingă scopul, chiar dacă într-un procentaj mic. Totul are un început! 

  

Referinţă Bibliografică:
Aventurile lui MR Urban / Madalina Corina Diaconu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 62, Anul I, 03 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Madalina Corina Diaconu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Madalina Corina Diaconu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!