CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1210 din 24 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

Laura Stoica. Trist şi numai trist...!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

S-au dus unul după altul anii, răsucindu-se din 2006 în rana sufletului ca o lamă cu tăiş înroşit în foc! Nu putea fi lovitură mai puternică pentru lumea noastră muzicală decât moartea celei considerate prima voce rock a României, Laura Stoica. Strivită într-un groaznic accident de maşină, odată cu logodnicul ei Cristian Mărgescu şi pruncul lor, s-a stins pe 9 martie, când vântul şi noaptea s-au prăbuşit mai devreme şi ultima oară pentru cei trei. Trupul maşinii nu avea suflet căci s-ar fi înduioşat şi s-ar fi făcut platoşă în calea întunecatei morţi! Avea numai tablă, nu şi conştiinţă!  

Ce e sub timpul devreme, pentru viaţa Laurei Stoica? E mult, mult prea devreme! Şi ce-i deasupra izbăvirii? E jertfa! Trei suflete au zburat într-o secundă, dintr-o grămăjoară de fiare, în eternitate şi infinit.Nedrept şi dureros! Ce plată putea să aibă fiecare dintre ele de dat, ca să-i cheme instanţa fără timp şi apărare, atât de curând şi atât de chinuitor?! Niciuna! Toţi trei au fost strigaţi nu la pedeapsă, ci într-o lume mai bună decât aceasta năclăită în propria putrezime, ca un culcuş de lut umed, pentru furnici. O lume în care Laura Stoica exclama faţă de o prietenă a sa: „eu nu mai ştiu ce muzică vrea publicul românesc!”.  

Cei trei au plecat din lumea spre care lumina vine de sus, chiar într-acolo, copilul vinovat de-a fi privit lumea, cum e susurul vântului de stingerea soarelui, nemaitrecând prin nicio povară omenească înainte de prima venire şi ultima plecare din umanitate, cu tot cu trupul din care nu s-a mai rupt niciodată! Pe când, Laura, care-şi percepuse copilul doar cu ochii de mamă ce simt fără a vedea, a zburat printr-o crestătură a timpului prevestitor şi nedezminţit ca „un actor grăbit”!  

„Dă-mi Doamne cântec”! Urcase la felinarele astrale, înaintea Laurei Stoica, cea mai solemnă rugă plânsă vreodată de un artist, iar ruga ajunsă sus trebuia să cheme pe cea care i-a dat glas. Şi au mers după cântec, neaşteptat, necrezut, dureros, lăsând în urmă un gol întruchipat în cruci, trei suflete: Laura, împreună cu logodnicul ei, toboşarul de trupă Cristian Mărgescu şi nevinovatul prunc! Îngerul s-o fi repezit să-i prindă pe cei doi, pentru că era cu ei!  

Lumea în care ne aflăm rămâne întunecată, mai singură şi tristă fără Laura Stoica. Lumina noastră, mărginită pe cât o încape racla ochilor are numai lacrimi de când Laura Stoica a părăsit-o. Mai repede sau mai încet, alunecăm cu toţii din ea! Ştim că nu se mai întorc cei dragi. Dar îi aşteptăm. Auzind cântecele Laurei Stoica răscolim cu ochii cerul şi aşteptăm ca după vreun nor să se ivească Laura! Pe sub toate rotocoalele de nori căutăm ochii ei albaştri! În fiecare moleculă din noi tremură glasul ei!  

Dar glasul i se face tot mai rece şi pleacă tot mai departe. Nu e haină pentru el să îl încălzească. Mereu şi mereu, unele şi aceleaşi cântece ale Laurei Stoica, altele nemaiînfiripându-se în veci, vor rămâne reci, reci, căci nu le mai cântă decât aparatele, pe când gura de aur ce le dădea viaţă nu mai are o oricât de firavă flacără de viaţă aici!  

Trist şi numai trist!  

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

Referinţă Bibliografică:
Laura Stoica. Trist şi numai trist...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1210, Anul IV, 24 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!