CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Aurel Conțu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt un scriitor și un poet nonconformist. Scriu de când mă știu, refuz să mă conformez oricărei reguli, constrângeri, considerând că omul, în general, se naște liber ( și că depinde numai de el să rămână liber! ). Caut permanent noi forme de exprimare, mă feresc de convențional, de versificații stupide, ieftine, care nu spun nimic, de teme abordate cu asupra de măsură ( unde nu mai există nimic de spus sau adăugat! ), acceptând riscul de a nu fi citit uneori ( cum se întâmplă, din păcate, și pe aici! ). Ca un adevărat nonconformist, nu cred că este important să detaliez lucruri convenționale ( precum vârstă, studii, cărți publicate, etc ), acestea fiind, până la urmă, părțile conformiste ale vieții ( de care nu sunt foarte mândru! ), neavând nicio legătură cu partea creativă a personalității cuiva ( cu care se naște ).
*
M-a surprins adesea numărul mare de accesări și de voturi ale unor autori în dezacord flagrant cu valoarea literară a producțiilor pretins „literare” ( fiindcă nu le pot denumi altfel! ), în mare parte versuri de dragoste ( siropoase! ) sau de exaltare ( dintr-o lirică religioasă precară! ), însoțite adesea de aprecieri critice redundante ( un fel de extaz tembel în fața mediocrității! ), ambele depășite și invalidate istoric, trădând o acută lipsă de imaginație ( ca să nu zic mai mult! ). Mi se pare aiurea ca poeți cunoscuți precum Nichita Stănescu, Mircea Cărtărescu, Claudiu Komartin, Florin Iaru, Micea Ivănescu, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu, Robert Șerban, Ana Blandiana, Nina Casian, Constanța Buzea, Gabriel Chifu, Nora Iuga și alții să strângă cu greu 50-60 de voturi și accesări pe vreun site literar, iar nu știu ce „autor” de pe aici ( fiindcă sunt mai mulți! ) câte 1000 sau 1500. Desigur, avem de a face cu masa aceea „amorfa care actioneaza mimetic in virtutea unui spirit gregar, demn de dispret”, cum ar spune Patapievici, de pe Facebook, oameni de bine ( velietari don-quijote-iști, universitari obosiți și țâfnoși – fals exhaustivi! -, „țoape inepte”- sic! -, cu sau fără pretenții! ), care dau clik-uri fără nicio legătură cu textul și fără niciun discernământ, regăsindu-se într-o grețoasă supă existențială, făcută la blender ( unde le este locul, de altfel! ). În lipsa talentului, exhibarea unei astfel de popularități drept merit este penibilă, de prost gust. Eu cred că o mulțime care nu se definește prin raportare la un cititor avizat, altul decât cel de pe Facebook, este o mulțime vidă. À bon entendeur, salut !
Referinţă Bibliografică:
Aurel Conțu / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2283, Anul VII, 01 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!