CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  

Aşteptare în sărbătoare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


Calcă pe apă atent gingaş pas după pas, vei simţi cântecul - mi-a spus El şi am îndrăznit să simt iubirea de înalt de om de floare de viu.
Mai întâi am luat un prag în privire, l-am lăsat să-mi devină iarbă pe câmpul cu macii abia îmbobociţi.
Versul a luat-o la goană de bucurie s-au născut visurile toate. le-am aşezat în biblioteca inimii, apoi a minţii, apoi am îndrăznit încă un punct pe faţada scrisului.
De câte ori scriu, faţada devine chip luminat şi în mine cresc întâmplările niciodată întâmplate, ci încercate dens acut sau cum vor vrea să surprindă sunetele ochii celor ce pragul îl simt sub tălpile goale, în dimineţile în care roua devine cer, palmă de abur, cântec, într-o armonie de culoare şi sunet, într-un buchet înmiresmat de esenţele dorului de a fi, iubire din Iubire dar din Dar prin Dar în dar.
Calc iar apa, privesc nuferii. Zâmbetul lor de copii nicicând rătăciţi de Lumina Lui , rodeşte în mocirla urâtului. Atunci ridică Domnul cântecul în rugăciunea inimii şi când visul transformă mima în gest, toate şi tot primesc viaţă iar şi iar.
Calc apa şi mă îndrept spre fruntea ierbii din care a răsărit cicoarea. Inima îmi tresaltă, începe galopul mânjilor şi în fiecare sămânţă simt cum dansează Dumnezeu.
Alături de cer, puii Soarelui adună cântecele robilor pământului.
Curcubeul cuvintelor împlineşte acum arcul de curcubeu alb în plină aşteptare a Naşterii Lui.

Întreb ca un copil în vâltoarea lumii... paşii drepţi ai omului pe calea sa sunt nuferii care rămân a înflori luminând Chipul Domnului când umbrele se destramă la răsăritul primăverii fiinţei?

7 decembrie 2013
 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Aşteptare în sărbătoare / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1072, Anul III, 07 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!