CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  

Asociaţia Culturală „REGAL D
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cuvântul poate completa muzica. Muzica poate desăvârşi cuvântul şi îi poate conferi, fără pudori impuse, adevăratele valenţe. Astfel că, într-o societate cu turbulenţe grave, cu peisaje şi personaje ce te determină să iţi pui la îndoială propriul echilibru moral şi spiritual, doar din simplul motiv că eşti ieşit din decorul ingrat şi frivol, există şi oameni care luptă pentru cuvânt, pentru insemnătatea şi reacţia pe care acesta o poate pricinui unei personalităţi umane.  
 
Paul Surugiu a transmis în permanenţă mesaje pozitive şi a îmbrăcat fiecare act artistic într-un pachet ce a incendiat conştiinţa spectatorului cu motive şi teme universal valabile. Cântecele sale au beneficiat de texte lucrate, care au avut un singur scop, acela de a crea o anumită senzaţie celor ce îl ascultă. Fie că au fost versuri ample, cu teme filosofice, fie cuvinte cu şi despre dragoste, fie că a fost Grigore Vieru sau George Ţărnea, ori Carmen Aldea Vlad sau Elena Răileanu, toate au reuşit să transforme cântecul într-o adevărată poveste înaintată publicului.  
 
Pentru a putea făuri o piesă e nevoie ca între cei ce compun şi conturează creaţia să se stabilească o relatie specială. O astfel de relaţie există în trio-ul Fuego, Rodica Elena Lupu şi Cristi Popa. Deşi colaborarea acestora este la început, ei realizând până acum doar trei cântece pentru albumul „O lacrimă de cântec”, lansat în cadrul turneului de primăvară al artistului, se dovedeşte a fi una de succes, piesele lor reuşind să strângă mii de vizualizări pe Youtube şi să primească aprecieri din partea publicului ce a achiziţionat şi ascultat albumul.  
 
Rodica Elena Lupu este un promotor al artei autentice, fiind nu numai director al Editurii Anamarol, dar şi o fină creatoare de versuri şi proză, care au fost adunate, pe parcursul timpului, în mai multe volume. Ea susţine proiecte valoroase incercând să aducă un alt suflu în societatea românească, prin cultură şi prin toate formele pe care aceasta le dobândeşte.  
 
Prietenia dintre aceasta şi Fuego a născut melodiile „Să împletim iubirea”, „Amanta mea e muzica” şi „Rămânem amândoi”, arătând că dragostea lor pentru cântec şi vers a stârnit ecouri puternice şi că muzica românească se îndreaptă către zona ce a consacrat-o ca fiind una dintre cele mai melodioase şi mai complexe din întreaga Europă.  
-----------------------------------------------------------  
 
Asociaţia Culturală „REGAL D'ART”  
Bucureşti  
20 mai 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Asociaţia Culturală „REGAL D ART” - FUEGO ŞI RODICA ELENA LUPU – DIN DRAGOSTE DE MUZICĂ ŞI VERS / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 874, Anul III, 23 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!