CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Asociaţia Culturală Regal Dart         Ediţia nr. 713 din 13 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Asociaţia Culturală „REGAL D
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Opera Naţională din Timişoara a răsunat prin colindele lui Fuego  
 
În aceasta perioadă, Fuego se află în turneul său naţional de colinde, străbătând ţara în lung şi-n lat, pentru a lumina inimile românilor şi pentru a le aduce vestea tainică a Naşterii Mântuitorului. Turneul naţional „Emoţie de decembrie" a debutat pe 8 decembrie la Lugoj, acolo unde artistul a fost aşteptat de către fanii săi cu sufletul deschis şi cu dorinţa de a primi un „Crăciun minunat, de rai luminat". Ulterior, artistul a concertat la Reşiţa, iar mai apoi Opera Naţională din Timişoara şi-a deschis porţile şi a răsunat luni seara, pe ritmuri de colindă sfântă şi cântece de sărbătoare aduse în dar de Fuego.  
 
Spectacolul s-a desfăşurat cu casa închisă, iar cei aflaţi în sală au avut parte de un regal magic împletit cu poezie şi emoţie, cu piese de pe ultimul material discografic a lui Fuego, şi anume „Ne-am născut într-o colindă". Totodată, Fuego a transpus gândurile sale pe un portativ imaginar, sacru, amintindu-şi, printre versuri sublime, de copilărie, de bunici, de părinţi, iar prin glasul său a făcut să bată la unison toate cioburile de suflet unite de enigmaticele colinde.  
 
Fuego a purtat pe scenă ţinute semnate de creatoarea Doina Levintza, cea care s-a ocupat de conceptul său vestimentar şi care, în exclusivitate, a creat toate costumele lui. Spectatorii l-au aplaudat în final aproape 15 minute şi au cântat împreună cu el cele mai frumoase refrene de Crăciun.  
 
La sfârşitul spectacolului, Fuego a poposit în mijlocul celor ce l-au aşteptat un an de zile, a împărţit zâmbete, autografe şi a stat alături de cei ce îl iubesc şi îl apreciază. Periplul sau de colindător la poarta inimilor a continuat la Cluj, Braşov, iar de astăzi Fuego va concerta în Ploieşti, Constanţa şi mai apoi, va străbate toată Moldova lui Ştefan, cu Iaşul, Bacăul, Galaţiul şi multe alte oraşe pentru a aduce mai aproape, prin vers şi cânt de sărbătoare, praznicul Împărătesc al Naşterii lui Iisus.  
 
Asociaţia Culturală „REGAL D'ART”  
decembrie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Asociaţia Culturală „REGAL D ART” - FUEGO – REGELE APLAUZELOR / Asociaţia Culturală Regal Dart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 713, Anul II, 13 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Asociaţia Culturală Regal Dart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Asociaţia Culturală Regal Dart
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!