CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Asociaţia Culturală Regal Dart         Ediţia nr. 681 din 11 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

ASOCIAŢIA CULTURALA „REGAL D
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fuego – purtând drapelul României în Sicilia  
 
Fuego se afla, la sfârşitul acestei săptămâni, în Italia, în regiunea Enna din Sicilia, acolo unde a onorat, împreună cu Mioara Velicu, invitaţia prietenului lor William Brânză de a cânta pentru comunităţile de români.  
 
Primirea de care a avut parte îndrăgitul artist a fost sinceră, emoţionantă şi cât se poate de inedită. Pe lângă tradiţionalele felicitări şi aplauze, Fuego a dus cu cinste steagul României, ca un simbol fascinant pentru sufletul şi cultura românească, tocmai românilor din sudul Italiei. Românii din diaspora simt, mai pregnant şi mai lăuntric decât oricine dorul de casă, iar venirea lui Fuego a fost pentru ei, un balsam purificator, o alinare sinceră făurita prin muzică, versurile şi glasul blând al artistului.  
 
Fuego va susţine 3 recitaluri de excepţie în această zonă, iar după sesiunea de fotografii, aplauze la scena deschisă şi autografe, el a promis romanilor că va reveni cu plăcere în perioada magică a sărbătorilor, pentru un regal de colinde şi obiceiuri de iarnă.  
 
Precum un înger venit de pe meleagurile neaoşe, Fuego a reaprins, cu ritmurile sale, spiritul românesc pur şi le-a dăruit romanilor care se afla departe de casă şi de filonul cu care se identifica, o parte de suflet care să le amintească de ACASĂ.  
 
***  
 
 
O altă seară magică alături de români... Fuego, fascinat de bucătăria italiană!  
 
 
Turneul lui Fuego din Italia continuă!  
 
Ierii, 10 noiembrie, artistul a susţinut un recital în regiunea Caltanisetta, Sicilia. Românii din această zonă l-au întâmpinat cu foarte multă căldură, demonstrând astfel că pentru ei, muzica românească şi artiştii de acasă reprezintă un factor de echilibru şi bucurie.  
 
Cei prezenţi au dansat pe ritmurile muzicii lui Fuego, iar acesta le-a făcut o surpriză interpretând câteva piese în limba italiană.  
 
Călătoria lui Fuego prin fascinanta lume a Italiei l-a făcut să descopere că bucătăria italiană este una dintre cele mai savuroase, declarându-se îndrăgostit de aceasta, după ce a gustat dintr-o multitudine de sortimente de pizza şi din cele mai rafinate reţete tradiţionale.  
 
Astăzi, 11 noiembrie, artistul se va afla în Catania, acolo unde o altă comunitate de români îl aşteaptă cu nerăbdare ca să le aducă un fragment de Românie şi să le aminteasca muzica de ACASA care este muzica sufletului lor. Emoţionat de atâtea aplauze şi lacrimi de bucurie, Fuego şi-a amintit versurile maestrului Grigore Vieru şi la apariţia pe scenă le-a spus românilor:  
 
 
Italia, Italia, e frumoasă ţara ta,  
 
dar ce păcat că nu curge Prut şi Dunăre prin ea!"  
 
Români veniţi acasă.....Aduceţi-vă aminte de cei dragi care vă aşteaptă şi de sărbători fiţi alături de familiile voastre!  
 
 
***  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ASOCIAŢIA CULTURALA „REGAL D ART” - FUEGO CUCEREŞTE ITALIA ! / Asociaţia Culturală Regal Dart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 681, Anul II, 11 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Asociaţia Culturală Regal Dart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Asociaţia Culturală Regal Dart
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!