CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 1127 din 31 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

ASII MEDICINEI - Dr. TONI FEODOR
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Asteptam cu nerabdare sfarsitul de saptamana. Urma sa-l cunosc pe renumitul dr. Toni Feodor, specialist chirurgie generala, doctorand in medicina, specializarea –flebologie-  

 

Cartea sa de vizita este impresionanta> de la experienta in chirurgie herniara, chirurgie venoasa- CHIVA, tehnici endovenoase RF si LASER, chirurgie de urgenta, chirurgie laparoscopica, chirurgie oncologica.  

 

Are la activ peste 1700 de operatii. De asemenea a participat ca ajutor operator in peste 1500 de interventii chirurgicale in Spitalul de Urgenta Floreasca si Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulator al Armatei.  

 

Nu a neglijat nici activitatea stiintifica,- a publicat si prezentat numeroase articole de specialitate, atat in tara cat si in strainatate,a participat la majoritatea congreselor si conferintelor din domeniu.  

Activitate stiintifica:  

ARTICOLE PUBLICATE/PREZENTATE  

1. ‘Pancreatita acută severă: particularităţi ale terapiei chirurgicale‚ (Cl. Turculeţ, M. Beuran, G. Teleanu, F. Iordache, I. Licã, A. Spãtaru, T. Feodor, G. Dinescu) – Conferinţa Naţională 25-29 Mai 2005, Iaşi
2. Pancreatita acută fulminantă: Entitate distinctă a pancreatitei acute severe?’(Cl. Turculeţ, M. Beuran, I. Lică, F. Iordache, A. Spătaru, T. Feodor, G. Dinescu) - Conferinţa Naţională 25-29 Mai 2005, Iaşi
3. “Postoperative peritonitis after emergency operations” (Cl. Turculeţ, Mircea Beuran, Ioana Grinţescu, Irina Grecu, Florin Iordache, Toni Feodor, G. Dinescu – Emergency Hospital Floreasca, Bucharest) – publicată în cartea ‘Intraabdominal sepsis - Unresolved Issues’ de H. Beger and C. Vasilescu, Ed. Academiei Române, 2006, pag.167-174
4. “Hernioplastia în bi-strat în Chirurgia de zi”,( Cl. Turculeţ, T. Feodor, G. Dinescu, R. Petrică,Ş. Rădulescu, M.Beuran) publicat în Chirurgia, 2007, Nr. 4, ISSN: 1221-9118.
5. ”Aspecte ale tratamentului nonchirurgical în traumatismele abdominale deschise: rolul relaţiei dintre chirurg şi angiografist”
(Cl. Turculet, B. Popa,D. Venter, T. Feodor, G. Dinescu) - va fi publicat în Chirurgia, 2007, Nr. 5
6. “The concept of prophilaxy in incisional hernia” (C.Turculet, T. Feodor, G. Dinescu, R. Petrica, S. Radulescu), prezentat la Congresul de chirurgie, Eforie Nord, 4-7 iunie 2008
7. ”Hernia in day surgery” (T. Feodor, C. Turculet, G. Dinescu, R. Petrica, S. Radulescu, M. Beuran), prezentat la Congresul de chirurgie, Eforie Nord, 4-7 iunie 2008
8. Valoarea ecografiei in mappingul preoperator in chirurgia varicelor ( Feodor T., Ablachim T, Zamfir C) prezentat la congresul de chirurgie , Eforie Nord 4-7 iunie 2008
9. “Nutrition - essential step of the multimodal rehabilitation programme in elective colorectal surgery” (G. Dinescu, AE Nicolau, V. Merlan, T. Feodor A. Kitkani, M. Beuran); prezentată la Congresul Naţional de Nutriţie Clinică, Poiana Braşov, 30oct-01 nov 2009
 

Participari congrese si conferinte:  

Al 24-lea Congres Naţional de Chirurgie, Eforie Nord, Romania – 2008
Congresul Societatii Romane de flebologie – 2008
Al 15 –lea Congres al EAES, Atena, Grecia – 2007
Congresul IASG, 5-8 Sept. 2007, Bucureşti – 2007
Al 16-lea Congres International al IASG, Madrid, Spania - 2006
Al 3-lea Congres European al Academiei Europene de Chirurgie şi Al 8-lea Simpozion şi
Curs Postuniversitar al IASG, Secţiunea Română – 2006
Congresul Roman de Chirurgie -Sinaia – 2002
 

Apartenenta la societati profesionale:  

Vicepresedinte al Asociatiei Romane de Chirurgie Ambulatorie
Membru al Colegiului Medicilor din Romania
Membru al Societăţii Române de Chirurgie
Membru al Societatii Romane de Herniologie
Membru al Societatii Europene de CHIVA
Membru al Societatii Romane de Flebologie
Membru al Societatii Europene de Chirurgie Endoscopica
Membru al Uniunii Medicale Balcanice
 

 

 

Aveam senzatia ca ma aflu in fata unui examen important. Incercam sa imi controlez emotiile.  

Am plecat un pic ravasita spre spitalul Self Control din Pitesti, unde trebuia sa-si faca aparitia.  

 

In sala de asteptare era o liniste apasatoare. Unii dintre pacienti se plimbau nervosi, altii discutau despre competentele doctorului, din cand in cand rasuna melodia unui telefon mobil, atmosfera generala era incarcata. Si-a facut aparitia doctorul . si echipa sa de elita  

.  

Toate privirile erau indrepatate catre ei, erau cele mai dorite si mai asteptate persoane in acel moment.  

 

In fata ochilor aveam un barbat inalt, cu parul saten tuns scurt, barba si mustata erau un pic incaruntite., cu ochi negri de o blandete rara, simteai cum radia spre tine energie pozitiva.  

 

Asistentele medicale conduceau pe rand in cabinetul din ambulatoriu fiecare pacient pentru fi pregatit pentru interventia chirurgicala care urma sa inceapa in cel mai scurt trimp.  

Ofereau toate informatiile de specialitate solicitate de catre pacient. In sala de operatie, pe acorduri de muzica clasica, echipa dlui dr pregatea in amanunt tot ce era necesar pe timpul interventiei  

 

Se intelegeau din priviri, fiecare mergea exact acolo unde trebuia- se sincronizau perfect. . Asistam in premiera la o interventie chirurgicala. Pe parcursul ei, m-au frapat calmul, zambetul si siguranta de care dadea dovada dl dr. Toni Feodor.  

 

Ablatia prin radiofrecventa VNUS CLOSURE FAST

Este o metoda noua de tratare a varicelor, mult mai usoara, ultramoderna care atrage din ce in ce mai multi pacienti. Interventia necesita putin timp, va internati ambulatoriu si dupa cateva ore puteti pleca acasa, pe picioarele dvs..  

Nu trebuie sa va lipseasca ciorapii compresivi- purtarea lor este obligatorie.Pe langa interventia chirurgicala, un rol important in vindecare il al are si regimul alimentar.  

Dr Toni Feodor intelege boala si suferinta pacientilor si de comun acord cu echipa sa medicala stabilesc ca intervenţia chirurgicală a celui mai complicat caz, sa fie gratuita.  

 

In acea zi au stabilit ca pacienta Mihaela Traneci din localitatea Danicei- Valcea, sa primeasca sprijin medical gratuit.  

Referinţă Bibliografică:
ASII MEDICINEI - Dr. TONI FEODOR / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1127, Anul IV, 31 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!