CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 1150 din 23 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

ASII MDICINEI - DR. FLORIN CATALIN CARSTOIU
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Toamna se grabia sa plece si la orizont se conturau primele atentionari ale iernii 2005.  

 

Aproape zilnic , la celalalt capat al firului de telefon auzeam vocea mamei care pe zi ce trecea devenea tot mai trista.. Este cumplit sa realizezi ca la un moment dat in viata vei depinde de un medicament, de o interventie... ca ultima solutie a a existentei tale.  

 

O supara soldul drept, cartilajul se tot macina, noaptea avea dureri mari, ziua mergea mai mult tarandu - se....risca in orice clipa sa paralizeze...  

 

Pe atunci lucram la un cotidian local din Pitesti. .Exista o rubrica in acel ziar care acorda sprijin oamenilor .Am prezentat cazul mamei colegei care se ocupa intens de problemele oamenilor, m- a privit de parca intrasem pe sens interzis si am fost total deceptionata de raspuns...Simteam ca imi fuge pamantul de sub picioare...  

 

Nu am acceptat raspunsul primit, am avut convingerea ca imposibilul poate deveni posibil si am inceput documentarea pe cont propriu. Dupa o luna de cules informatii eram edificata. Solutia salvatoare pentru mama, era la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Cu ajutorul Internetului am transmis un e mail in care explicam cat de complicat era cazul mamei.  

 

Dupa o saptamana, am avut parte de surpriza de proportii pe pe care nu o voi uita toata viata.  

 

Directorul spitalului m- a sunat si personal mi- a oferit detaliile necesare. Avand un program de lucru foare aglomerat, d- abia dupa o saptamana de la reusita interventiei chirurgicale am ajuns la Bucuresti . Mentinusem legatura aproape zilnic cu doctorul, care ma asigura ca totul era ok.  

 

A sosit ziua ,,cunosterii,,. Telefonic am fost indrumata la etajul unde in sfarsit reuseam sa- l cunosc pe ,,ingerul meu salvator,,.  

 

S- a deschis usa cabinetului si in cadrul ei mi- a aparut in fata un barbat cu parul negru, ochi stralucitori , negri, patrunzatori care m- a poftit sa ma asez la masa discutiilor.  

 

Am avut intentia sa- i sarut mana pentru tot ceea ce facuse pentru mine. Nu a acceptat! Lacrimi calde au inceput sa- mi curga pe obraji, nu aveam cuvinte ca sa- i pot multumi....  

 

Dar cine este de fapt dl dr. Florin Catalin Carstoiu?  

 

Chirurgul Florin Catalin Carstoiu, este managerul interimar al celui mai mare spital din tara, Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, unul dintre cei mai renumiti ortopezi din Romania.  

 

De loc din Pitesti, fiul fostului prefect de Arges, a studiat la Liceul Zinca Golescu, Profil Real, fizica - chimie, finalizand ca sef de promotie , atangand media 9,87.  

 

Ulterior si- a continuat sudiile la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, promotia 1999. CV sau este impresionanat, in el se reflecta vasta experienta si activitatea sa pe parcursul a 27 de pagini.  

 

ACTIVITATE :  

 

- PREPARATOR UNIVERSITAR Catedra de Ortopedie-Traumatologie Spitalul Universitar de Urgenţã Bucureşti, UMF Bucureşti- Facultatea de Medicinã Generalã, prin concursul de admitere în învãţãmântul superior – sesiunea iunie 2000, cu încadrare de la 1 octombrie 2000.  

 

- ASISTENT UNIVERSITAR Catedra de Ortopedie-Traumatologie Spitalul Universitar de Urgenţã Bucureşti, UMF Bucureşti – Facultatea de Medicinã Generalã, prin Concursul de Ocupare a Posturilor Universitare Sesiunea ianuarie 2004, cu încadrare de la 28.02.2004.  

 

-  

ŞEF DE LUCRĂRI– Catedra de Ortopedie-Traumatologie SUUB, numit prin concurs în data de 26.02.2007  

 

 

DOCTORAND Ortopedie-Traumatologie din data de 1 decembrie 2001, cu tema de doctorat : „ Algoritm diagnostic şi terapeutic al reviziei componentei femurale decimentate aseptic în artroplastia totalã a şoldului”- Conducãtor ştiinţific Prof.Dr.Ion Dinulescu ;  

 

DOCTOR ÎN MEDICINĂ– susţinerea tezei de doctorat în prelegere publică – 12 iulie 2006. / ORDINUL MEC / 28 nov 2006.  

 

 

GAMA DE INTERVENTII CHIRURGICALE:  

Artroscopie genunchi, sold, ligamentoplastie artroscopica, tratamentul chirurgical al piciorului complex (halux valgus, deget II in ciocan, antepicior plat, etc.)  

Artroplastii (proteze) totale de sold si genunchi, tratamentul chirurgical al coxartrozei, gonartrozei, necrozei avasculare a capului femural  

Traumatologie (fracturi, luxatii, entorse)  

 

 

PREMIISI DISTINCTII :  

 

- Premiul ROTARY INTERNATIONAL – pentru importanţa ştiinţificã a studiului prezentat la Congresul Internaţional AOLF , Bucureşti 12-16 mai 2002;  

- Coordonator ştiinţific al Lucrãrii „Provocare Diagnosticã sau Terapeuticã ? Actualitãţi în tumorile osteo-articulare ”- Premiul III – Sesiunea de Lucrãri studenţeşti – MEDICALIS 2003 , Cluj-Napoca.  

- Diploma Onorifica „ Pro Insingnibus Meritis in Praesidio Operis Orthopaediae Timisiensis „ – din partea SOROT 2010  

- Diploma Salonului de Carte Universitara – octombrie 2010 – pentru cartea „ Chirurgia de revizie a implantului femural „  

- Ordinul MERITUL SANITAR IN GRADUL DE CAVALER conferit de Presedintia Romaniei cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, pentru contributia deosebita in cercetarea si practica medicala, precum si in semn de apreciere a activitatii meritorii desfasurate in cadrul sistemului sanitar – 06.04.2010  

 

 

CARTI PUBLICATE, MONOGRAFII, CAPITOLE :  

 

- SEMIOLOGIE ORTOPEDICÃ – Sub Redacţia MIHAI NICOLESCU – Editura Universitarã „ Carol Davila ”- decembrie 2003 – COLABORATOR – 2 capitole integral ( Capitolul 14 – GLEZNA, Capitolul 15 – PICIORUL )  

- OSTEOPOROZA ÎN MENOPAUZĂ – COORDONATOR , Editura Universitarã „ Carol Davila ” mai 2007  

- REVIZIA IMPLANTULUI FEMURAL - Editura Universitarã „ Carol Davila ” 2009 – UNIC AUTOR  

- TRATAT DE CHIRURGIE-VOL X- ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE- Sub redactia IRINEL POPESCU – mai 2009- AUTOR capitole 2G-Fracturile extremitatii distale ale radiusului si ulnei ; 2H-Fracturile oaselor carpiene  

- FRACTURILE DESCHISE DE GAMBA – H. Vermesan, R. Prejbeanu - Editura Artpress Timisoaran – coautor  

- FRACTURILE DE MASIV TROHANTERIAN ALE FEMURULUI - H. Vermesan, R. Prejbeanu - Editura Artpress Timisoaran – coautor  

 

Pentru contributia deosebita in cercetarea si practica medicala si în semn de apreciere a activitatii, a fost decorat de Presedintele Traian Basescu cu „Meritul Sanitar în Grad de Cavaler”.  

 

Foto: jurnalul.ro  

Referinţă Bibliografică:
ASII MDICINEI - DR. FLORIN CATALIN CARSTOIU / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1150, Anul IV, 23 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!