CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

ASFINŢIT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La marginea orizontului ţi-am zărit sufletul.  
Stătea nedumerit la graniţa dintre lumi. Privea trist la viaţa pierdută în neant. În lumina caldă a asfinţitului umbra gândului rătăcit aşteaptă hotărârea ta. De ce parte a liniei te vei situa?  
Cordonul ombilical al sufletului este strâns legat de existenţa ta. De dragostea şi lumea în care ai trăit vremuri amestecate.  
Spiritul, pragmatic, a intrat fără zăbavă pe poarta deschisă spre un tărâm necunoscut. El a depăşit limitele materiei.  
Ţi-ai coborât pleoapele. Perle din ochii tăi au picurat neliniştite în oceanul plin de energie şi lumină al conştiinţei. Subjugat de farmecul naturii şi misterului lumii te-ai aşezat cuminte pe firul de mătase al Vieţii. Apele sentimentelor s-au tulburat la vibraţia gândurilor tale. Spiritul a luat de mână Sufletul tău sfâşiat de amintiri. Cum să părăseşti lumea ce ţi-a dăruit iubire?  
“Dar multă suferinţă şi nedreptate” declară Spiritul.  
Ţi-ai prins faţa în palme:  
"Natura, destinul nu fac niciodată nimic fără motiv!"  
Sufletul a oftat greu. Inima, lăcaşul iubirii, bucuriei şi lacrimilor tale a intervenit între voi. Mediator între Spirit şi Suflet. Ea deţine unul dintre cele mai mari secrete ale lumii. Există ritmuri în natură doar de inimă ştiute. Fiecare om participă la ele daca le percepe. Imensul râu al adevărului este înca neexplorat.  
Sunt şapte porţi de intrare spre tărâmurile neştiute ale sufletelor. Pe care să o alegi?  
Spiritul tău a trecut dincolo. Te aşteaptă. Te cheamă cu promisiunea că te va călăuzi în strălucirile curate ale orizonturilor divine.  
Ai intrat pe uşa Sufletelor Curate.  
“Nu pregeta! Acolo este locul tău! Nu te poţi întoarce!”  
Ridici ochii înlăcrimaţi spre cerul roşiatic al asfinţitului de soare. Al vieţii tale. Zăgazurile sufletului s-au rupt. Au inundat eternitatea jertfei umane. Te-ai înfiorat în rafalele vântului ce spulberau nisipul clepsidrei...VIAŢA. Se scurgea rapid făra să aştepte.  
Dincolo de inimă se află triumful asupra morţii- Zbor de stea, aripă de înger coboară pe pleoapa obosită. Cei ce nu plâng, nu au Dumnezeu. Lacrimile purifică trecerea sufletului în marea de cleştar a spiritelor.  
Trupul este Amfora unde Sufletul îmbinat cu Spiritul îşi împletesc rugăciunile.  
Adevărul este scris cu litere mari de sânge fierbinte.  
Libertatea...izvorul de intimitate şi relaţionare cu ceilalţi ţi-a fost calauză loială.  
Dar tu cunoşti aceste lucruri. Eşti conectat la harul lui Dumnezeu. Şapte peceţi, sigiliul de la Cartea Vieţii, au căzut când strălucirea Inimii, Sufletului, Spiritului şi-au unit forţele din înalturi.  
Te-ai ridicat de pe hotarul dintre lumi cu inima grea. Ţi-ai luat rămas bun de la trecut. Spiritul ţi-a oferit sprijinul..te-a primit în dimensiunea celor iniţiaţi în tainele artelor divine.  
În urma ta s-a strecurat tiptil, neştiută de nimeni, arşita dorului de oameni. Enigmatică, a ramas ascunsă în inimile celor ce duc mai departe mesajul darurilor tale.  
 
Fluturii zâmbetului zboară hoinar în adierea dimineţii solare.  
 
Camelia Constantin  
2011  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ASFINŢIT / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 244, Anul I, 01 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!