CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Constantin Milea Sandu         Ediţia nr. 245 din 02 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Argumente pentru ameliorarea umanitatii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Argumente pentru ameliorarea umanitatii 
  
Asistam la sfarsitul unei lumi materiale si in acelasi timp la nastera unei lumi noi, spirituale. Ori umanitatea va fi capabila sa-si schimbe mentalitatea intr-un timp foarte scurt, ori viitorul nostru ca specie devine incert. Inseamna ca ne indreptam catre cea mai mare transformare din istoria omenirii. E tarziu, dar va trebui sa reformam totul cu orice pret, pentru reconstructia lumii din temelie. Ne indreptam rapid catre pragul critic, in care distrugerea devine ireversibila, iar mediul impropriu sustinerii civilizatiei omenesti. Acest prag este estimat a fi atins in cativa ani. Estimarile cele mai pesimiste ale oamenilor de stiinta sunt de numai cinci ani, iar cele mai optimiste de 20 de ani. In ceea ce ma priveste, sunt mult mai optimist, dupa cercetarile mele private, in domeniul formelor sculpturale, consider ca pragul cel mai critic de transformare a planetei va fi atins in anul 2081. Este anul ultimului “ soare negru “ care va incheia “ perioada de manifestare “ al soarelui nostru galactic, pe locul fara de loc ( toposul atopos ), acolo unde se-ndeplineste ucidera soarelui prin moarte integrala, dupa care va intra in conjunctie cu al doilea soare, Soarele Urias, iar fiintele de lumina ramase pe Terra Mirabilis, cu inimile libere de orice neliniste, la adapost de oboseala si mizerie, vor putea calatorii cu liftul spatial pe orice planeta doresc. 
  
Asadar, pana atunci, va propun cateva argumente pentru o posibila ameliorare a umanitatii: 
  
Sociologic : nu exista oameni inutili ci doar o societate care nu este in stare sa le descopere utilitatea iar ei sufera. De aceea, acest surogat de societate nu va putea fi buna nici pentru cei realizati, nici pentru cei nerealizati, tocmai pentru ca primii ii condamna pe ultimii.  
  
Religios: cat de mare e Ignoranta, atat de mare e bogatia celui lacom. “ ... daca ai ochi sa vezi. In fiecare loc, oriunde ai merge, vei gasi oameni nedoriti, neiubiti, neingrijiti, respinsi de societate, complet uitati, complet ramasi singuri. Aceasta este cea mai mare saracie a tarilor bogate ... Tu trebuie sa fii sfant in pozitia in care te afli si eu trebuie sa fiu sfanta in pozitia in care m-a pus Dumnezeu. Asa incat nu e nimic extraordinar sa fi sfant. Sfintenie nu e luxul catorva. Sfintenia e o simpla obligatie pentru tine si pentru mine. Noi am fost creati pentru aceasta.” ( Maica Tereza )  
  
Feminist: ceea ce este sfarsitul lumii pentru un copil care moare de foame, reprezinta un ” fluture viu “ in stomacul unei femei adevarate. Exista femei adevarate, cu o constiinta avansata, care se identifica cu cei peste doua miliarde de oameni care traiesc cu un dolar pe zi. Si exista, totodata, femei moarte spiritual, fara sa stie ca au murit de mult, care se identifica doar cu consumul excesiv de bunuri materiale. Pacea lumii este la fel de importanta ca si pacea sufletelor noastre.  
  
Cultural: nu se poate construi o lume materiala fara ca aceasta sa fie subordonata culturii, fie ea nationala sau universala, pentru asi regasi bunastarea , armonia si adevaratul sens al vietii. Orice inversare a acestei ordini spirituale in lucruri si fiinte lasata de Dumnezeu pe pamant, conduce, mai devreme sau mai tarziu, la negarea omului. Aceasta piata economica, sau economie de piata libera, globalizata, mai mult sau mai putin, este rezultatul culturii si nu invers. 
  
Economic: daca incerci sa controlezi economia se blocheaza sistemul. Deci nu este posibil sa planifici dezvoltarea economica. Solutia: sa-ti folosesti talentul si ideile pentru a inventa produse noi. N-ai produse noi , n-ai piata, n-ai nimic. Si ne pierdem in multime daca alergam alaturi de toti ceilalti. 
  
Genetic: capital strain inseamna sange proaspat ( prin amestecul raselor ) dupa care striga toti capitalistii din toate Camerele Reprezentantilor Lumii, inclusiv Lumea a Treia din care facem parte si noi cu minoritati cu toti. 
  
Filosofic: E tarziu, dar trebuie reformat omul, intreaga lui structura interioara si exterioara, pentru a afla ce suntem, cine suntem de unde venim si unde mergem. In acest moment, al sfarsitului istoriei unei mari inselatorii umane, consider ca traim intr-o lumea aflata in criza ca proiect de civilizatie universala, si suntem intr-un conflict al programelor: genetice, economice si culturale. Ratat este acela care actioneaza conform unui program in care nu mai crede. De ce ? Pentru ca pe pamant lumea e fara un Centru de spiritualitate si cultura universala, iar in cer este intr-un razboi al focului stelar. Datoria noastra este de a incerca sa impunem din nou un program universal, un fel de religie unica a umanitatii. Filosoful biologiei in mod special, dar si filosoful Artei-transformarii , ajunge la concluzia dupa care acolo unde nu exista lupta de idei nu exista nici crestere: biologica, economica sau culturala. Criza este de fapt creata artificial, prin Codex Alimentarius. Ori, se stie ca tot ce este introdus artificial in om genereaza razboi; razboi cu tine insuti si in final razboi cu toata lumea. Adevarata criza este una de constiinta cosmica. 
  
Lucrurile si fiintele de lumina, de fapt, nu sunt greu de facut, ceea ce este greu – este sa te pui in starea nascanda de a le face. Ce fel de stare modificata a constiintei ar putea fi accea care sa schimbe lumea si mentalitatea ei ? Si cum ar putea fi lumea fiintelor de lumina nou create ? Sunt intrebari legitime si obligatorii acum pentru fiecare fiinta in parte, dar si pentru toate popoarele inghitite in sfera de putere a Timpurilor Moderne.  
  
Inconstienta este o tara, o patrie, constiinta, un exil, iar eternitatea este chiar cheia cu care vom sti cum sa intram in constiinta universala, prin acest exil perpetuum care se cheama constiinta de gradul unul, doi sau trei. Intreg universul este Constiinta. Iar noi toti suntem stari modificate ale constiintei in expansiune infinita. Aceasta este marea mea descoperire, care mi s-a revelat prin arta mea sculpturala. Am constatat ca starile modificate ale constiintei prin care trece constiinta omeneasca acum sunt legate in mod sincronic de Legea Universului si de evenimentele cosmice. Evenimentele astronomice la care asistam acum sunt intr-o relatie profunda cu starile modificate ale constiintei omenesti, individuale sau de grup; nu incape nici o indoiala ca aceste stari modificate ale constiintei cosmice au inceput deja la multi dintre noi si ca lumea acestui secol va fi spirituala sau deloc. 
  
“ Sa nu fim naivi si in sec.XXI. Gnoza, considerata o forma de cunoastere cu acces restrans, a pus stapanire pe intreaga lume, actioneaza acum prin internet ca o afacere de provincie sub forma unui semn bolnav , si noi nu avem constiinta acetui fapt. Pentru uni oameni gnostici, gnoza actioneaza prin agonie si extaz, pentru altii prin bucuria de a fi mantuiti, iar pentru ceilalti oameni gnoza actioneaza prin nihilismul modern si are ca tinta distrugerea civilizatiei universale si moartea lui Dumnezeu. Dar nu numai gnoza e gnostica, ci si autorii ei catolici, ortodocsi sau musulmani. Totul e gnostic in istorie de la inceputuri pana azi , reforma , comunismul, nazismul, liberalismul, existentialismul, psihologia, biologia moderna, parapsihologia si genetica, toate curentele sunt gnostice. "( Ioan Petru Culianu ) 
  
Intreaga societate e bolnava si gnostica, pana cand nu vom cunoaste programul genetic, nu ne vom putea vindeca economic si cultural de toate nevrozle, de toate spaimele si de toate conflictele dintre familii, clanuri si natiuni. 
  
In aceasta situatie limita exista doua alternative: ori declansam propria noastra revolutie de constiinta cosmica, si prin aceasta redescoperim noi Grupuri de constiinta de gradul unu, de gradul doi sau de gradul trei, prin care obtinem un salt cuantic si un ecstaz al transcendentei prin intelectul activ universal , sursa de unda genetica si de energie cosmica a intuitiilor intelectuale prime conceput ca fiind Suflet Viu, parte din Sufletul lui Dumnezeu - creatorul programului nostru genetic; ori acceptam nihilismul modern si vulgar prin explozie si implozie informationala si fiecare individ evolueaza in toate sensurile posibile, dar fara constructie si rigoare. Adica fara mama, fara tata, fara suflet si fara Dmnezeu. A treia cale ar putea fi crearea de orase-state-matrilocale, divizate politic, dar unite printr-o noua “ religie matrifocala ” . Aceasta noua “ religie matrifocala “, odata intemeiata, ar putea infiinta noi Temple de Meditatiei transcedentala, de contemplare si de eliberare tehnologica si nu in ultimul rand de eliberare a intregii omeniri din ciclul reincarnarilor, din ciclul devenirilor si din vesnicul balans intre mai bine si mai rau al celor multi. 
  
Concluzii : 
  
Viata e 10% ce ti se intampla si 90% felul in care reactionezi la ce ti se intampla. Tot ce se intampla in lume este in legatura cu felul in care vom sti sa reprezentam si sa folosim cat mai bine Arta-transformarii sistemelor de semne arbitrare in simboluri consacrate pentru anticiparea viitorului. In semiotica a reprezenta inseamna a stabili o legatura durabila intre ceea ce reprezentam si ceea ce facem.  
  
"Din pacate puterea politica si religioasa are pe constiinta toate pacatele culturale ale ultimilor patru veacuri. Caci pactul dintre aceste doua puteri au facut ca Europa sa piarda rodul, sensul insusi al ultimei sale mari epoci, Renasterea, intr-un moment cand cea mai inalta ordine de valori intrinsece, ordinea in lucruri si fiinte a valorilor aristocratice care spuneau Da vietii ! care garantau viitorul, exact contrariul a ceea ce au facut valorile decadente ale intunericului si negatiei. "( Ioan Petru Culianu ) 
  
O posibila solutie de salvare a societatilor moderne, demitologizate, masculinizate , desacralizate si imbatranite prin pierderea capacitatii creierului de a anticipa viitorul, ar putea fi refacerea “creierului bicameral “ . ( a se studia cercetarile lui Roger Sperry – laureat al Premilului Nobel – asupra functiunilor celor doua emisfere cerebrale). Asta inseamna ca singurul organ care se poate reface este creierul, printr-un nou program genetic; iar lucrul acesta insemneaza un proces foarte complex de educatie, stiinta si cultura universala, utilizand pe scara larga Universul Computer in noilor cuceriri ale STIINTELOR LUMINII . Acestea sunt: medicina complementara , bioenergoterapia, terapia prin lumina , sau homeopatia ; computatie genetica, care imita felul in care functioneaza genele umane in computerul biologic ; computatie quantica, adica prin unificarea energiilor biologice, electrice, magnetice si fotonice - BEMF ; computatie anticipatorie, descoperind Sufletul Viu , Dow-ul, adica divinitatea launtrica ; Artele -frumoase, practicand terapia prin arta , sau printr-o noua forma complexa de meditatie artistica bazata pe vizualizari de semne si simboluri , si de imagini-regine si combinari criptografice de notiuni magice si mistico-crestine. Este vorba de niste imagini – regine cu o dubla - fatza, divina si umana, una de soare iar cealalta de luna intoarsa mereu spre o Simpla Coloana a Soarelui de Vis. Mai exact spus, este vorba de cele doua IERARHII ALE LUMINII expansioniste care conduc lumea: ierarhia luminii solara din spatiul supralunar si ierarhia razelor de luna din spatiul sublunar 
  
Eu cred cu tarie si imi exprim convingerea ca istoria intelectuala a omenirii si implicit a religiilor, poate genera un nou umanism al Renasterii spirituale , prin asimilarea culturilor matrillocale pasnice si arhaice extra-europene, pentru a demasculiniza, demitologiza si deprovincializa cultura occidentala. 
  
Un nou Umanism al Renasterii spirituale a inceput deja in Universul Computer aflat acum intr-o faza primitiva a dezvoltarii sale, dar care va atinge maturitatea in urmatorii 10 ani. Dupa care va dispare..., pentru ca apoi noile structuri ale Renasterii omenirii sa se poata dezvolta la scara globala prin noi forme de cunoastere si de redefinire a viului, in deplina armonie cu OAMENII, cu COSMOSUL si cu DUMNEZEU. 
  
"Istoria intelectuala a omenirii nu este alta decat jocul mintii umane cu ea insasi si nici nu poate sa fie altceva. Caci interactiunea dintre mintea creatorului si lume creeaza semne arbitrare si simboluri consacrate . Dar si conectara Mintii creatorului la Harta Mintii lui Dumnezeu produce simboluri ale Renasterii Spirituale , iar acestea sunt mai durabile decat celelalte."( Ioan Petru Culianu ) 
  
Inconjurati-va de itelectuali activi si de mari creatori de idei. Si veti descoperii masura creativitatii in expresia anticiparii viitorului. 
  
Va multumesc pentru atentie ! 
  
sculptor Constantin Milea Sandu 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Argumente pentru ameliorarea umanitatii / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 245, Anul I, 02 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!