CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Apariţie editorială: Ionuţ Caragea -
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ionuţ Caragea şi Editura FIDES anunţă apariţia volumului antologic de aforisme intitulat „Întreita suferinţă”. Cuvîntul înainte îi aparţine Prof. Univ. Dr. Constantin Frosin. Coperta şi tehnoredactarea au fost realizate de editorul Dumitru Scorţanu.  
  
Panseurile din acest volum nu se vor a fi definiţii sau idei preconcepute despre ce trebuie să credem şi să facem în vieţile noastre. Contradicţiile, acolo unde există, reflectă stările diferite prin care trece un om, fie de luciditate şi credinţă în anumite valori, fie de rătăcire. Cititorilor le rămîne să aleagă cuvintele şi sensurile cele mai apropiate de sufletul lor. – Autorul 
  
„Întreita suferinţă” cât şi celelalte titluri ale autorului pot fi comandate de la Editura FIDES (editura_fides@yahoo.fr) sau de pe Librărie.net:  
  
(http://www.librarie.net/autor/32510/ionut-caragea). 
  
„Poet prin excelenţă, autor de aforisme, prozator de ficţiune, critic, editor şi promotor cultural, scriitorul canadian de origine română Ionuţ Caragea porneşte pe drumul exilului, urmînd exemplul lui Cioran sau al altor scriitori români de calibru care s-au afirmat în diaspora. Chiar dacă în operele traduse adoptă un nume american (Snowdon King), Ionuţ Caragea alege ca rampă de lansare a carierei sale internaţionale provincia francofonă Quebec. Aforismele din acest volum (pe care am avut imensa plăcere de a le traduce şi în limba lui Voltaire), îmbibate de arome poetice, ludic, filozofie, creştinism şi sentimente situate la cote extreme, au început deja să facă înconjurul lumii şi, sperăm, vor intra în istoria literaturii universale.”  
  
Prof. Univ. Dr. Constantin FROSIN  
  
Membru al Academiei Europene  
  
Laureat al Parlamentului European  
  
Ofiţer al Ordinului naţional francez Arts et Lettres  
  
Pot spune că am scris în cinci ani cît într-o viaţă, dar actul meu creator a fost cel al unui om aflat într-o luptă disperată cu timpul. Conştient de această perioadă de maximă inspiraţie, am renunţat la multe favoruri şi plăceri pentru a rămîne în deplină comuniune cu sursa. Nu, nu este vorba de o formă de masochism poetic, mai degrabă o formă de exil, în singurătate, pentru că, aşa cum spuneam în primul număr din „Dicţionarul suferinţei“, „numai singurătatea îţi poate aduce profund împlinirea“. Acest tip de însingurare sau exilul faţă de propria ţară sînt căi pe care foarte mulţi scriitori le aleg pentru a-şi păstra intacte nişte sentimente foarte puternice sau chiar pentru a le amplifica. 
  
Autorul 
  
Vă invităm să citiţi această ultimă apariţie editorială cît şi celelalte cărţi ale scriitorului Ionuţ Caragea pe situl: http://www.ionutcaragea.ro 
  
Vă dorim lectură plăcută! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Apariţie editorială: Ionuţ Caragea - Întreita suferinţă , Editura FIDES, Iaşi, 2011 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 175, Anul I, 24 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!