CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Apa. Partea a II-a
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fără să bea apă, omul moare, agonizînd, în 72 de ore. Dar pînă să moară, setea îl aduce la nebunie. De ce oare? 
  
În mijlocul unei întinderi necuprinse de mare ori de ocean, naufragiatul e sortit pieirii! Deşi are apă din belşug la distanţă de un braţ, n-o poate bea. Din ce cauză? Apa are memorie şi poate fi înnobilată sau, dimpotrivă, pîngărită de cuvinte. Cînd apa din ţesuturile noastre ascultă muzică de Beethoven sau Ceaikovschi, trupul nostru se schimbă, se vindecă. Care să fie explicaţia? 
  
Apa sfinţită nu devine niciodată stătută şi are proprietăţi tămăduitoare. Să fie un mit? 
  
Durerile abdominale, durerile de cap, durerile articulare dispar ca nimica în 90% din cazuri, tratate fiind, simplu, cu apă. Cum e posibil? 
  
Un om poate posti cu apă pură peste 40 de zile sau chiar mai mult, rămînind sănătos sau vindecîndu-se astfel de boli grave, degenerative, în ciuda privaţiunii de hrană. Cît adevăr e aici?  
  
Norman Walker, Paul Bragg, Esaru Emoto, Valeriu Popa, F. Batmanghelidj şi alţii şi-au dedicat zeci de ani din viaţă ca să raspundă la întrebările de mai devreme, pornind de la cea mai legitimă curiozitate: cît de importantă este apa pentru noi?  
  
Cercetărie oamenilor de ştiinţă au pus pe tapet observaţii spectaculoase ... cum că organismul uman e 70% apă, că sîngele are 80% H2O, cartilagiile 90%, plamânii 80 %, inima 79 %, splina 75 %, rinichii 82 %, muşchii 75 %, oasele 22 %, creierul 90%, neurotransmiţătorii 90%,tc etc etc ... concluzionînd, printre altele, că însetatul nu mai gîndeşte limpede ...  
  
Toate organele au nevoie de apă, deci, acel compus chimic al hidrogenului şi al oxigenului, care numără în alcătuirea sa doar două elemente. În forma aceasta, adică H2O, apa se numeşte pură sau distilată. Ce e pe lîngă, e în plus! Mai mult de atît, e chiar vătămător ... Naufragiatul nu poate deci să-şi potolească setea cu o apă atît de impură, ca apa de mare ...  
  
Sărurile anorganice din apele minerale sunt tot atît de intraductibile de către organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaşte. Nu le foloseşte. Mineralele anorganice din compoziţia acestor ape înfundă arterele, rigidizează ţesuturile, uzează rinichii, imobilizează articulaţiile. Apa poate să te vindece, cum poate la fel de bine să te îmbolnăvească. Totul depinde de castitatea ei ...  
  
Surse de apă pură, benefică sănătăţii, sunt trei la număr în lumea-ntreagă:  
  
- prima, din fructe şi legume proaspete cultivate organic şi sucul lor;  
  
- a doua, din apa purificată prin distilare;  
  
- a treia, din apa de ploaie din zone cu atmosferă nepoluată. 
  
Pentru un orăşean, ce nu are un aparat de filtrare a apei prin osmoză inversă, singura sursă de apă necontaminată cu fluor, clor, bacterii şi rugină e cea minerală, îmbuteliată în flacoane de platic, cel mai adesea. După ce criterii alege el cea mai bună apă de băut, din oferta destul de diversă de pe raft? Preţul, cel mai adesea ... Reclama făcută, de multe ori ... Prea puţini ştiu să caute pe etichetă informaţia care le-ar putea salva rinichii de depuneri masive de săruri grele. “Reziduu sec” e parola. Daca primeşti drept răspuns o cifra mai mică de 50 sau pe-aproape, înseamnă ca ai pus mîna pe o sticlă cu apă potabilă. 
  
Am măsurat cu TDS-metrul alte 11 ape populare de pe piaţă şi am veşti noi. 
  
1. La Fântâna – apă de izvor extrasă din zona Tălmaciu ( Sibiu) – 350 TDS  
  
2. Cheile Bicazului (apă de izvor) – apă plată premium – 350 TDS  
  
3. Vălcele (Izvor Elisabeta) – apă minerală medicinală – 2160 TDS  
  
4. Lipova – apă minerală naturală, decarbogazeificată parţial – 670 TDS  
  
5. Bilbor – apă de izvor plată – 55 TDS  
  
6. Borsec – apă minerală naturală, natural carbogazoasă – 146 TDS  
  
7. Perla Harghitei – apă minerală naturală decarbogazeificată parţială – 598 TDS  
  
8. Voslauer - Ohne. Naturaliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 488 TDS  
  
9. Voslauer Junior – Ohne. Naturliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 490 TDS  
  
10. Devin – apă naturală necarbogazoasă (plată) de izvor – 38 TDS  
  
11. Perla Harghitei – apă minerală naturală – 745 TDS  
  
Sursa: http://oliviasteer.ro/apa-partea-a-ii-a/ 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Apa. Partea a II-a / Georgeta Nedelcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 389, Anul II, 24 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Georgeta Nedelcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Nedelcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!