CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  

ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEŞTI CONTEMPORANE „MERIDIANE LIRICE” - ARMONII CULTURALE 2012
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La aniversarea unui an de existenţă on-line a revistei universale de creaţie şi atitudine „Armonii Culturale”, invităm creatorii români de poezie, să participe la realizarea un nou proiect, ce are scopul de a promova poeţii de limbă română de pe toate meridianele globului. Pe lângă promovarea poeziei de calitate, ce respectă valorile perene ale spiritualităţii româneşti, se urmăresc şi: stimularea interesului pentru poezie a tinerei generaţii, implicit posibilitatea de afirmare a tinerilor poeţi, crearea unui schimb de experienţă motivant şi constructiv, a unui dialog pozitiv şi sinergic.  
  
Revista Armonii Culturale lansează azi, 1 martie 2012 o nouă provocare: ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEŞTI CONTEMPORANE „MERIDIANE LIRICE” - ARMONII CULTURALE 2012. 
  
METODOLOGIA DE ELABORARE A ANTOLOGIEI CUPRINDE URMĂTOARELE ETAPE: 
  
1. Primirea materialelor  
  
a. Textele cuprinzând doar poezie nu vor depăşi 6 pagini în format A4; 
  
b. Redactarea textelor va fi făcută în Word, Times New Roman 12 pct, spaţiere la 1 rând, cu diacritice; 
  
c. Textele vor fi expediate în perioada 1 martie – 1 iulie 2012. Orice material trimis după expirarea acestei perioade nu va fi luat în considerare; 
  
d. Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail a redacţiei revistei Armonii Culturale redactie@armoniiculturale.ro (cu menţiunea „MERIDIANE LIRICE”) şi vor fi însoţite de un CV literar - în rezumat - de maximum 1/2 pagină A4 şi de o fotografie a autorului (de preferinţă recentă), cu rezoluţie de minim 200 dpi. CV-ul va conţine datele autorului (data şi localitatea naşterii, telefon, e-mail) cât şi adresa poştală de corespondenţă (a localităţii de domiciliu). 
  
e. Materialele vor fi însoţite - de asemenea (dar nu în mod obligatoriu) – şi de 2-3 referinţe critice (maximum pagină A4 ).  
  
f. Textele expediate în alt format sau cu alte caracteristici decât cele specificate, nu vor fi luate în considerare.  
  
2. Selectarea textelor se va finaliza cu publicarea pe site-ul revistei www.armoniiculturale.ro a listei autorilor antologaţi, până cel mai târziu 15 august 2012.  
  
3. Editarea, înregistrarea CIP şi tipărirea antologiei va fi făcută până cel mai târziu 1 octombrie 2012. 
  
4. Expedierea prin poştă a Antologiei universale a poeziei româneşti contemporane „Meridiane Lirice” Armonii Culturale 2012.  
  
a. Realizarea Antologiei nu presupune din partea autorilor nici un fel de obligaţii materiale, înscrierea spre antologare fiind liberă şi deschisă, în egală măsură, oricărui poet valoros de limbă română, din ţară sau din diaspora şi indiferent de vârstă. Fiecare autor va putea achiziţiona Antologia în numărul dorit de exemplare, numai la solicitarea expresă a acestuia.  
  
b. Preţul/exemplar al Antologiei va fi stabilit la finalizarea editării şi formatării întregii lucrări, în funcţie de numărul autorilor antologaţi. Expedierea se va face prin Poşta Română, cu plata ramburs (taxele poştale incluse), la recepţionarea coletului cu numărul de exemplare comandat.  
  
c. Antologia va avea următoarele caracteristici: format A4, foto-color, text alb-negru, hârtie 80 g, coperta broşată, laminată - carton lucios 300 g. Lucrarea va fi ilustrată de artistul bucureştean MIHAI CĂTRUNA şi va cuprinde un număr de maximum 20 lucrări de artă grafică.  
  
5. Lansarea oficială a Antologiei universale a poeziei româneşti contemporane „Meridiane Lirice” Armonii Culturale 2012, va fi făcută la o dată şi într-o locaţie ce vor fi comunicate cu cel puţin 30 de zile înaintea evenimentului. Se vor putea organiza şi alte lansări ale Antologiei, în cadrul altor manifestări culturale (expoziţii, târguri de carte, vernisaje, ş.a.). 
  
Aşteptăm textele dumneavoastră, pe adresa redacţiei (redactie@armoniiculturale.ro) în perioada 1 martie – 1 iulie 2012. Orice nelămurire legată de prezenta metodologie, poate fi clarificată prin expedierea unui mesaj pe adresa de e-mail specificată sau telefonic la nr. 0741-078.627, 0733-636.116.  
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
  
Redacţia Armonii Culturale 
  
1 Martie 2012 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEŞTI CONTEMPORANE „MERIDIANE LIRICE” - ARMONII CULTURALE 2012 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 426, Anul II, 01 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!