CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

ANTOLOGIA - AMURG SENTIMENTAL -
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recent , a apărut la Editura Amurg Sentimental ,nr.6 al antologiei de proză şi poezie Scrieri pentru o posibilă istorie a Amurgului Sentimenral, având ca director pe poetul şi prozatorul Ion Machidon. ION MACHIDON s-a născut la 1 martie 1951 în judeţul Bacău. Poet, prozator, dramaturg,cronicar literar, Ion Machidon a publicat la începutul activităţii literare , în diverse reviste literare; versuri, proză, articole de critică literară, eseuri , teatru, reportaje.Devotat scrisului şi culturii în general, Ion Machidon, este o persoană extrem de severă, însă toţi ce-i calcă pragul cenaclului domniei sale, se bucură de sfaturi şi ajutor şi mai toţi colaboratorii îl consideră un exemplu pentru dânşii.Ion Machidon este membru al Uniunii Scriitorilor din România.Din anul 1992 până în anul 1995, a fost membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, demisionând după acest an, din motive personale.  
  
A publicat peste 20 de cărţi de proză, poezie,povestiri, schiţe şi nuvele. Este inclus în Manualele de limba şi literatura română pentru clasa a-VII-a . A apărut în 8 dicţionare literare. Este fondatorul şi preşedintele Cenaclului literar Amurg Sentimental . În decursul anilor această Antologie de proză şi poezie , a apărut sub 5 numere, editate de acelaşi antolog Ion Machidon. Printre scriitorii editaţi aş aminti; Valeriu Gorunescu,Marga Dumitrescu- Frasin, Cristian Neagu, Florin Grigoroiu,Alexandru Pagioga, Cornelia Dan Negrea, Gh. Şeitaru, Lucia Sanda Gruia, Constantin Mironescu, Livia Radu,Emil Perşa, Ion Untaru.  
  
Lucrarea de faţă, este foarte laborioasă şi cuprinde în sumarul său autori ( poeţi şi prozatori) cu mai multe volume tipărite şi publicate până în prezent, cu activitate bogată scriitoricească, mulţi dintre aceştia fiind membri ai unor societăţi literare din Bucureşti, dar şi din ţară. Şi după cum mărturiseşte scriitorul Ion Machidon ; Această carte de scrieri...este un izvor de date biografice ale unor scriitori care merită toată atenţia din partea celor care vor obosi la scrierea istoriei Amurgului Sentimental, dar şi la posibilitatea altei lucrări de cercetare şi documentare literară * Din această carte cu nr. 6, fac parte următorii poeţi si prozatori ; 
  
1.MILEN BADRALEXI -publicistă, traducătoare, poetă, este pseudonimul Mariei Debruyker. A publicat volume în colecţia Modernizarea învăţământului , editate în tiraje mari în anul 1979- fiind coautor la vol. Metode şi tehnici de muncă inelectuală sub coordonarea prof. Leon Topa. În anul 2008 publică volumul de lirică * Hei, uhnem* la Ed.Univers Ştiinţific. Poezia sa, apropiată de natură, se întretaie cu rezonanţele filozofice. 
  
2.MAGDA BĂDOIU – poetă şi prozatoare, autoare a mai multor volume de poeme şi rondeluri. A debutat în anul 2002 cu cartea * Chemarea salcâmilor*, la Ed. Chris Book,Bucureşti. 
  
3.VIRGINIA STANCIU BUTESCU , poetă şi prozatoare. A publicat 2 volume de versuri:*Abecedarul de lângă noi* , 2009, şi* Relativitate temporară* , 2006  
  
4.IOAN ION CĂPRĂROIU – poet şi prozator. A publicat 2 volume de poezii ; 
  
Amurg ( Ed. Astra Deva, 2007) şi Ultima ninsoare ( Ed. Corvin , deva 2011 )  
  
5.CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ , artist-plastic, grafician, poet . A publicat ; 
  
4 cărţi de poezie, 2 cărţi de proză scurtă, 1 album de artă grafică, editat de ARHIEPISCOPIA DUNĂRII DE JOS- Galaţi (2004). A avut peste 40 de ezpoziţii personale în ţară şi străinătate, participări la peste 135 de expoziţii colective .  
  
*Constanţa Abălaşei-Donosă, consider că este printre cei mai înzestraţi artişti ai desenului în peniţă. Dar niciodată nu mi-am putut imagina că este capabilă să îmbine, până la îngemănare, arta cuvântului cu arta plastică, spunea cândva, poetul şi prozatorul Constantin Gherghinoiu, secretar al Uniunii Scriitorilor din Romănia . 
  
6.NICOLAIE G. DĂRĂBANŢ – poet, epigramist. Debut editorial în anul 1995, cu cartea * Epigrame pentru dame *, Ed. Vimar, Bucureşti. De atunci şi până în prezent a mai publicat 23 de cărţi.Lirismul său are o reversiune de necontrolat; se înrudeşte cu Topârceanu .  
  
7.FLORENTINA LOREDANA DĂLIN – poetă, prozatoare . Debut editorial* Şi copii se îndrăgostesc*, proză 2008, O talentată prozatoare, posesoară a numeroase premii la diferite concursuri de literatură din ţară.  
  
8.DOBRIN MARIA – prozatoare. Debut editorial în anul 2008 cu * Iubire nemărturisită*, urmează * Necunoscutul din tren * , 2009 şi * Iubire regăsită * 2011 .  
  
9.SORICA PACIOGA – poetă. A apărut în numeroase Antologii de poezie şi proză. Publică la diferite reviste literare .  
  
10.ADELINA MIHAELA VOROVENCI – poet .Debutează editorial cu * M-am născut ploaie* , la Ed. Dealul Melcilor, Braşov, 2001 . Obţine câteva prmii importante pentru poezie.O poetă talentată .  
  
Am citit de la început până la sfârşit, din creaţiile prietenilor mei de antologie, şi am rămas cu un sentiment foarte plăcut, împinsă parcă, să scriu despre această antologie, editată de poetul şi prozatorul ION MACHIDON. Toate mărturisirile de suflet, scrise de către fiecare autor, apar ca nişte minuni din ceva întunecat, asemeni primei celuce vii, care dă bucurie şi multă dragoste . Cu gândul şi sufletul plin de sărbătoare şi dragoste pentru cultură, toate acestea au apărut în această antologie de proză şi poezie, datorită strădaniei domnului Ion Machidon, om care întotdeauna se pleacă smerit – în faţa culturii, în faţa scrisului, în faţa celui ce crează cu mult har. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ANTOLOGIA - AMURG SENTIMENTAL - / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 256, Anul I, 13 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!