CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Evaluari >  
Autor: Violetta Petre         Ediţia nr. 251 din 08 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Antologia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
VIOLETTA PETRE – se consideră privilegiată că a descoperit arta scrisului încă de timpuriu: „norocul meu a fost că am început să scriu ... / acolo, în universul meu şi numai al meu nu mă putea atinge / nimeni. Părinţii nu s-au ocupat de mine ... ” – mărturiseşte ea în prezentarea pe care şi-o face drept preambul al versurilor antologate. 
  
Violetta Petre cultivă o poezie cu rimă, în care dorul şi dragostea au de spus ultimul cuvânt. „Mă pierd de doruri şi-armonii / De curcubeie strălucind în soare / Se-aştern atâtea nopţi târzii /Peste ninsori ... şi ce mă doare !”(Mă pierd).  
  
Autoarea încearcă să definească ... dorul, ceea ce este aproape imposibil: „În care sensuri din astral se contopesc / Şi orizonturi se deschid şi-nchid / Suport insuportabil şi firesc / Când intim depărtări mi se deschid ... / E dorul lacrimă de ploi ... şi doare / Şi totuşi nu-mi doresc să am alt / chin / Decât dorul de tine şi de mare / În care mă înec în Iad şi în Divin ... ”(Ce este dorul?). 
  
Un univers liric încărcat de iubire, de amintiri, de pasteluri sensibile şi suave care nu pun întrebări existenţiale ci îţi cer doar să le guşti, să te trăieşti cu măsură şi cumpătare, cu atât mai mult, cu cât sunt trecătoare. 
  
Cezarina Adamescu 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Antologia 55 de poeţi contemporani-Valentina Becart / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 251, Anul I, 08 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!