CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Antilopa; Reîntâlnirea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
2 ANTILOPA; REÎNTÂLNIREA 
  
Revenind dintr-o călătorie cu trenul, Matei a coborât în gara din Câmpia Turzii şi a mers pe aliniamentul căii ferate spre staţia de autobuz care mergea spre Turda. Nu avea nici un fel de bagaj. Putea foarte bine să se urce în autobuzul din spatele gării dar ceva instinctiv l-a dus în cu totul altă parte. Mergând fără să se grăbească, Matei nu era atent şi era gata să dea peste o fată care mergea spre gară. Fata s-a uitat lung la el şi l-a admonestat că nu este atent! Dar s-a oprit din mers şi l-a întrebat dacă nu este el cel cu care a corespondat Antilopa. Matei a rămas oarecum încurcat dar până la urmă a răspuns afirmativ. S-a recomandat ca fiind colegă de laborator cu Antilopa şi căpitanul echipei de popice. Matei a recunoscut-o fiind îmbrăcată cam tot astfel ca o sportivă! 
  
I-a spus lui Matei doar atât; am să-i spun Antilopei că te-am întâlnit şi a plecat grăbită. Ajuns în staţia de autobuz avea să aibă o nouă surpriză, căci ca din pământ a dat nas în nas cu Antilopa. Nu ştia ce hotărâre să ia? Antilopa l-a abordat cu îndrăzneală salutându-l de parcă se cunoşteau de când lumea. Mergea şi ea la Turda, astfel că au mers împreună. Au mers până în centru cu toate că Matei trebuia să coboare în altă staţie. Au decis să meargă la un restaurant cu autoservire căci Matei era flămând fiindcă venise de pe drum! Au găsit o masă mai izolată şi liberă unde au putut să stea mai mult de vorbă. Au mers la standul autoservirii să-şi aducă meniul pe tava de autoservire. După ce au servit masa Matei s-a grăbit să ajungă la trenul Mocăniţă care făcea legătura între Turda şi Abrud pe o distanţă de 100 kilometri pe care o parcurgea în peste 6 ore. Antilopa l-a însoţit şi la gară. Sincer Matei se simţea stingherit 
  
de prezenţa Antilopei fără să-şi dea seama care ar fi motivul acestei reţineri! După ce şi-a cumpărat biletul s-au urcat amândoi într-un vagon al celebrului tren Mocăniţa care urca în inima Munţilor Apuseni însoţit pe aproape întreg traseul de bătrânul Arieş. Cei doi nu găseau subiectul pentru o discuţie amicală. Timpul plecării trenului se apropia şi atunci Antilopa l-a luat de mână pe Matei şi s-a apropiat mai mult de el. S-au îmbrăţişat cu un fel de răceală sărutându-se prima dată. Matei era contrariat totuşi de sărutul neaşteptat al Antilopei. Parcă o voia, parcă nu! Avea aşa un fel de nelămurire în sinea sa! Trenul nu era aglomerat fiind o zi obişnuită de lucru. Avea să se aglomereze când se apropia de Baia de Arieş localitate minieră care capta ca un magnet suflarea de pe valea Arieşului mijlociu de la Sălciua la Abrud. 
  
Matei ajuns la destinaţie şi-a început activitatea de la mină şi la liceu. A treia zi a primit un plic dar şi un aviz telefonic de la Antilopa. Era invitat cât se poate de repede la Turda pentru o întâlnire. Matei i-a spus Antilopei că nu poate veni fiindcă nu are nici concediu şi nici alte recuperări de la mină. Era doar joi şi nu au luat nici o hotărâre comună. Sâmbătă seara Matei era la cursurile liceului seral, când un coleg l-a anunţat că cineva îl caută. Nu i s-a spus cine anume. Mai avea încă o oră de curs. A mers să-l anunţe pe profesorul de istorie să-l învoiască pentru acea oră, după care a mers cu cel care îl anunţase de vizită. A rămas surprins şi mirat să o vadă pe cea care îl căuta; era Antilopa! S-au salutat destul de rece, după care a întrebat-o cu ce ocazie? Antilopa i-a răspuns simplu că a venit să-l vadă. Matei a rămas fără nici un răspuns! Unde să se ducă şi ce să facă cu o fată în miez de noapte? Au rămas discutând în stradă în apropierea ieşirii din liceu. Deja ora se terminase şi colegii l-au înconjurat pe Matei şi pe Antilopa. Norocul era că Matei era liber până luni seara. Un coleg care avea o cameră închiriată în localitate l-a scos din încurcătură şi i-a oferit camera sa până luni, unde putea să-şi ducă oaspetele venit pe neaşteptate. Au mers împreună până la cameră şi colegul a plecat acasă într-un sat vecin unde locuia cu familia sa. Le-a pus la dispoziţie strictul necesar pentru o seară improvizată rămânând ca cei doi să se descurce. Matei a luat-o pe Antilopa şi au mers la restaurantul din localitate mai mult să mănânce ceva şi să-şi facă programul pentru acea noapte pe care nu ştia cum o va petrece! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Antilopa; Reîntâlnirea / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 366, Anul II, 01 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!