CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Drum curat
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Drumul mântuirii porneşte ca un izbuc în inima sării adunată în covata vieţii. Peste trecerile cuvintelor, nimicul plonjează în apa sărată. Duşul sensurilor curăţă de tainele - lesturi, floarea de cuarţ, apoi gândul se regenerează în apele cristalinelor anotimpuri.
Omul sub piatră, omul prin sarea privirii lui cântă.
Ecoul primeşte acoperişul de azur, când piticul cu ochi de vânt, cărbunele îl pune mişcare pe pânza cunoaşterii. Rugăciune şi salt în sarea iubirii zbucneşte vesel şi trist când durerea, talpa şi-o lasă pe norii copilăriei. Adolescenţa taie nodurile în crucea inimii curate apoi, maturitatea aduce velinţa sărutului valului cu ţărmul.
Timpul acela e al pescăruşul şi el caută firimiturile de azimă în palmele bucuriei.
Se mai naşte un ţărm, o casă, o plajă, un copac... Răstălmăcite cuvinte se adună în jurul focului de tabără al omului învelit până în aurul negru al sufletului său în mantia căutărilor. Liniştea inimii îi este metafora scâncind ca un sugar, când biberonul sânului vieţii îi atinge buzele roşu-pur, fragile hotare între pământ şi cer. Între ele, peştera sunetelor tace. Scâncetul devine cântec înmugurit în primăvara fiinţei, într-o rugă nesfârşită, timp în care infinitul păstrează vie arzând, candela visului împlinit.
Dincolo de zenit, aproape de nadir, miresmele crinilor întind aşternutul de taină al înţelepciunii. Lumânările cuvintelor ard în viul viu al încercărilor prin care, călătorul înveşmântat în înţelepciune alege pasul dintâi pe calea orbilor luminaţi din adânc spre Domnul.

Drumul mântuirii e nevăzut. Trăit în cetatea de nisip a iubirii, piatră pe piatră ridică în peştera rătăcirilor omului. Când minunile Darului îşi deschid bobocii, culorile împânzesc tâmplele poetului, ale pictorului, ale artistului şi lasă pe ţărmul artei un arc de bucurie a împlinirii datului vieţii.
Un punct rătăceşte în căutarea unui "i" pentru a-i fi împlinire în ceasul al şaptelea şi cel dintâi al căii noi.

În vis, un glas îmi spunea: "Să ajungi acolo unde spicul de grâu sărută cerul."
 


1 aprilie 2014  

 

Referinţă Bibliografică:
Drum curat / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1187, Anul IV, 01 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!