CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

INVOLUŢIE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Se strecurǎ ca o felină prin uşa întredeschisǎ. Culoarul ce i se înfăţişa în semiobscuritate era îngust. Pǎşi ferm şi grăbit, motivat. Parcă ştia încotro se îndreaptă. Se simţea atras de un flux magnetic, direcţionat. Îşi scutură chica deasă a părului. Auzi surprins nişte pocnete fine şi scurte. Avea senzaţia că numeroase liţe se scurtcircuitau intermitent. Repetă mişcarea mai puternic.  

Constatǎ efectul. Ţeasta îi deveni fluorescentă. Văzu o luminiscenţǎ ce îi facilita privirea în spaţiu. Înainta mai sigur acum, cu inima bătând tumultuos. Curând îşi simţi întreaga fiinţǎ învăluitǎ de-o căldurǎ plăcută, mai ales obrajii. Instinctiv duse mâinile spre faţǎ. Se atinse precaut, parcă se aştepta la ceva. Într-adevăr. Se întâmplǎ. Mâinile se contaminară de luminiscenţa pâlpâitoare. Îşi lǎsǎ repede braţele pe lângă trup şi simţi o plăcută electrizare, care se metamorfoză într-un strat fosforescent ce-i invadǎ straiele. Fiecare pas făcut era un amplificator curios al aureolei câştigate. Nu se temea, nu-şi cerea explicaţii. Înainta cu senzaţia că pereţii se mişcau sesizabil, dilatând culoarul, fără să-l scurteze. Perseverǎ. Merse, merse, merse. Pierdu puterea de a socoti scurgerea timpului. Parcă trecuseră... Nu, nu ştia cât...  

Grăbi pasul. Dalele culoarului, abia atinse, îi frigeau tălpile. Preocupat de înaintare, remarcǎ târziu că se desprinsese de paviment, plutind spre înainte. Capătul culoarului nu se întrezărea. Lumina iradiatǎ de trup parcă-l îndepărta. Deveni nerăbdător. Îşi mişca braţele ca omul zorit, încercând să bată aerul rece pentru a grăbi deplasarea. Constatǎ că nu-l mai ascultau. Dimpotrivă, se depărtară de trup, cu palmele închegate spre spate. Se lǎsǎ aşa, dându-şi seama că poziţia era mai prielnică. Îşi spuse în gând, cu uşoarǎ autoironie: regresez. Şi omul-pasăre îşi contiuǎ înaintarea fără să-şi mai poată controla viteza. Deşi nu depunea nici un efort, osteni. Îşi trase pleoapele, apărând ochii de lumina ce-o difuza corpul. Era aproape aţipit când simţi o unduire care îi frisonǎ trupul. Ar fi vrut să se atingă cu mâinile. Dar nu-l mai ascultau.  

Un zgomot îl scoase din toropeală. Era acum pe dalele reci şi alunecoase, lungit, dar în mişcare. Zborul de până acum era un târşâit şerpuitor de glace-papier grosolan. Îşi cuprinse braţele cu coada ochilor, deveniseră gheare solzoase. Ce se întâmpla?! Uită să persiste în autointerogǎri, căci surpriza transformării îl ului mai tare. Şi picioarele-i se deplasau, ca şi braţele, pe lângă corp.  

Ce senzaţie curioasă! Halucinaţii, da, halucinaţii. Probabil, efectul întunericului prin care mergea de atât amar de timp!  

Nici o clipă nu se oprise din mers. Acum era mai anevoios. Am obosit cu siguranţǎ, gândi. Dar vreau să ies de-aici!  

O amorţealǎ a picioarelor îngherǎnate îi mai domoli elanul înaintǎrii, dar nu se opri. Fluidul magnetic îl absorbea spre înainte, mai puternic. Încercǎ să-şi cerceteze membrele din faţǎ, dar nu le mai văzu, dispăruseră. Totuşi, înainta. Dar cum? O scurtă privire spre piept: devenise târâtoare. Vrând să-şi articuleze uimirea, simţi ieşindu-i din gură o limbă lungǎ-lungǎ, de pe care i se prelinse o apă vâscoasǎ, grea, picurând zgomotos pe dale, dar uşurând înaintarea. Culmea! Truda mi-a ostenit corpul. Înaintez târându-mă ca şarpele. Asta e! Mă cred reptilǎ păcătoasă. Şi se căzni spre înainte. Era din ce în ce mai anevoios.  

Privirea resimţea lumina fluorescentă călăuzitoare. Ea şi dorinţa de a ajunge îl împingeau să biruie slăbiciunea. Stai!... a ajunge unde? La capătul culoarului. Despre ce culoar e vorba? Se descumpăni, dar mersul nu şi-l opri. Ce caut aici, pe unde am fost? Ce am devenit? Încotro?!  

N-avu, parcă, răstimp de lămurire. Se simţi absorbit ca de o pompă uriaşǎ. Aspirat! Da, aşa fusese! Aspiraaaat! Îşi recunoscu vocea! Era el, da! Era el. Dar ce-l împinsese în teribila încercare? Ignoranţa? Curiozitatea? Fusese constrâns de cineva ori ceva?!  

Tot chestionarul durǎ o clipă doar, căci se pomeni în plină zi cu soare. Miji ochii îndureraţi. Urechile-i păcăneau ca tobele. Corpul vlăguit de impactul cu tot se moleşi, topindu-se într-o băltoacă ce fu secatǎ rapid de arşiţa zilei…  

Referinţă Bibliografică:
INVOLUŢIE / Angela Dina : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1297, Anul IV, 20 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!