CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Ana Maria Bocai
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Ana-Maria Bocai este numele meu şi am văzut prima dată lumina zilei într-un mic orăşel din Cîmpia Romanaţiului, loc plin de tradiţii istorice şi culturale, din păcate puţin cunoscute astăzi publicului larg.  
Încă din primii ani de viaţă am fost atrasă de lumea artei, participând la numeroase spectacole de teatru şi muzică. Sunetul minunat al viorii l-am descoperit personal în prima clasă de şcoală când am început studiul acestui minunat instrument.Timp de 7 ani mi-am legat într-un mod armonios viaţa cu vioara mea, pe care o preţuiesc ca pe un prieten adevărat.  
În drumul meu în viaţă mi-am ales cariera juridică, profesie nobila ce are şi ea “ cîntecul “ ei auzit de cine o îndrăgeşte. Dar iubirea şi sensibilitatea la frumosul artei, adânc trăitoare în mine, au rupt anul acesta zăgazurile tăcerii şi aşa a apărut primul meu volum de poezie.  
De fapt, eu spun că nu e poezie, sunt doar gînduri ale sufletului meu pentru alte suflete, este de fapt un strigat de alarmă. Într-o lume coruptă, urâtă şi în care iubirea, morala şi-au pierdut valoarea ,s-au golit de conţinut aş vrea ca să cânt din inima mea iubirea pură.  
Cartea mea de debut nu e mare ,conţine aproape 50 de poeme de dragoste care vorbesc despre puritatea sentimentului, despre zbuciumul pierderii fiinţei iubite, speranţa regăsirii, orgolii ce omoară orice urmă de umanitate.  
Eu nu aş încadra poezia mea , poemele mele aşa cum îmi place să le numesc, în nici un curent literar, însă am reţinut ceva din discursul domnului profesor si critic literar Paul Aretzu, ceva care mi-a bucurat inima. Domnia sa vorbind despre poezia mea spunea că este un pic inactuală, este o poezie de tip modernist, ori astăzi se scrie o poezie antimodernistă numită postmodernistă ce deconstruieşte poezia. În opinia dumnealui poezia mea este una care construieşte şi continuă tradiţia poeziei neomoderniste a şaizeciştilor.  
Referinţă Bibliografică:
Ana Maria Bocai / Ana Maria Bocai : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1119, Anul IV, 23 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ana Maria Bocai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ana Maria Bocai
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!