CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Florin Ciprian Ispas         Ediţia nr. 648 din 09 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

AMELY P 6
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

N-a durat mult şi bona a apărut în cameră trăgînd pe cineva după ea.Pesemne un bărbat.S-au uitat de jur înprejur apoi şi-au aruncat hainele şi pune-te pe treabă!.Amely mă ţinea de mînă strîns şi poate am fi stat aşa multă vreme dacă nu se auzeau ţipete şi oameni strigînd.  

-Colonelu’, îl muşcară nişte albine şi e leşinat în grădină! Apă repede! Repede că moare colonelul!  

-Duceţi copii de aici şi chemaţi salvarea! Repede! Repede că moare!  

Am apucat să-l vedem adus pe braţe de vecini şi Amely s-a repezit către el deşi omul era inconştient.  

-Avea probleme cu inima? Unde e salvarea? Unde este fata?  

Salvarea a venit foarte greu din cauza drumului prost iar doctoriţa s-a urcat alături de el.Albă la faţă, Amely se uita lung după maşina prăfuită , căzuse într-o poveste cu un final nefericit.Apoi spre seară, bona a pregătit-o încet şi duse au fost la Petroşani..  

Dupa 3 zile...  

-Ionele vii pe Dealul Boului? Vii să mîncăm mure?.Era Sorin care mă striga de la poartă:  

-Hai că vin!  

-Nu te duci niciunde că vine maşina după tine! Pleci acasă!  

-Plec acasă?  

-S-a întors Petre din cursă şi trimisă maşina după tine.Du-te şi strîngeţi lucrurile copile.Gata vacanţa!  

Plecam acasă şi eu.Mi-am privit rănile de la picioare, zgârieturile şi am zâmbit.Ce vară minunată!.Fiecare bucată din vara asta e scrisă pe picioarele, trupul, sufletul meu!  

DINCOLO..după 2 zile..  

Satul e traversat de o şosea gâtuită iar dealuri strâmte ţin valea răcoroasă vara şi ferită de vânturi foarte puternice.Din când în când o căruţă străbate valea spre Mureş şi praful se ridică încet în urma atelajului.Apa vioaie cântă în drumul ei spre marea apă antrenând un popor gălăgios de raţe şi gâşte.Curtea bunicii din partea tatălui e largă şi lungă terminată la un capăt cu o şură mare.Bunica are o atitudine marţială,rece.Îmbrăcată în negru de când mă ştiu, obrazul moale stafidit în trecerea anilor şi doi ochi căprui care privesc mereu, iscodesc.Femeie foarte puternică, se poate zice dură ca granitul dar cu un suflet pe măsură.Cititoare pasională, devoratoare de cărţi bune, de poveşti şi fire de religie pe care încerca să ni le insufle nouă, copiilor.  

 

-Vereee! ai venit! mi-a zis Ionuţ jucîndu-se cu o nuieluşă.Te aşteptam să apari!  

-Am venit aseară.Ce faci acolo? Credeam că eşti la Hunedoara.  

-Abia am terminat de cules mazărea.Apoi am fost la stână să aduc brânza.Bunica e plecată spre deal la leliţa Sanda.Uite-o! A venit prin spate! E ca o pisică! Cred că nici n-a plecat până la urmă! E ca o pisică sălbatică îţi spun!  

Ciobanul bătu în poarta verde şi bunica îl primi cu o uşoară grimasă:  

-Te aşteptam ceva mai devreme.Ai aranjat cu oile acolo?  

-Leliţă, am aranjat.Da’, tetea unde-i?  

-Îi dus pe vale să vadă cînd vine brigadierul să culegem cucuruzul.Întîrzie, o răchie bei?  

-Beu şi o răchie dacă mi-oi da.Apoi plec că îi stîna cam pustie şi mă tem.  

-De ce te temi tu? Ai o botă cît capul de copil.  

-Mă tem că aseară am auzit cîinii bătînd peste curmătură.Să nu fie iară vreo lupană fătată.Dacă se dedă la carne de miel fraged să te ţii!  

Referinţă Bibliografică:
AMELY P 6 / Florin Ciprian Ispas : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 648, Anul II, 09 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Florin Ciprian Ispas : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florin Ciprian Ispas
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!