CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Am nevoie de sufletul tău
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Te iubesc aşa de mult, încât te-aş naşte din nou, eu pe tine, aşa cum eşti tu însă cu mai puţină tristete şi suferinţă în suflet.  

Aş vrea să scriu, să scriu …nu mai ştiu despre ce şi mai ales cum. Mă simt goală de mine, împietrită într-o lume străină, rece fără clipe de iubire. Faci parte din mine, simplu , fără cuvinte şi sentimente “ mari “ care ar anula orice urmă de unamitate, de simplitate a fiinţei. Nu mai ştiu cum ai apărut în viaţa mea, poate ai fost mereu acolo ca să te iubesc, fără măcar să te fi cunoscut. Poate m-ai urmărit în tăcere dintr-o altă viaţă şi lume. Încerc să îmi imaginez cine am fost noi cândva , suflete prinse între trecut –prezent-viitor.Dacă e adevărat că există mai multe vieţi, înseamnă că noi ne apropiem de final. Te simt cum umpli golul lăsat în mine de univers după fiecare naştere, în care nu imi mai amintesc cine am fost şi pentru ce m-am întors aici. Acum e simplu, ştiu că sunt Eu pentru tine şi pentru perfecţiunea care aşteaptă împlinire.  

Tu m-ai găsit, eu am misiunea să adun cele două bucaţi de suflet pentru eternitate, să unesc într-un final de lume ceea ce cândva a fost noi.  

Banal, ai să spui:  

-Vorbe goale, cum un om simplu vorbeşte despre lucruri aşa măreţe pe care nici măcar nu le înţelege uneori ?  

Simplu: dincolo de exprimare, de noi în carne şi oase, lucrurile sunt mult mai mari şi mai profunde, şi nu pot fi pătrunse cu puterea raţiunii.  

Scrie, scrie, scrie…despre ce şi cum ???  

Azi m-am trezit sub o ploaie de sărutări, mi-ai sărutat faţa ca un tată , ca un frate, ca un amant şi iubit.Le simt şi acum,avide, gingaşe,încremenite în visul trăirilor mele: buzele tale mângâindu-mi faţa ,obrazul, ochii, tâmplele,fără însă ca buzele noastre să se regăsescă. Căutăm pacea unul în celălălt, fără ca vreodată să ne fi întâlnit. Doar vocea răzbate de undeva din trecut, şoptind mereu şi mereu numele meu ca o rugăciune, la care speri să nu primeşti nicicând răspuns.  

Atât de multe trăiri şi totuşi aşa de puţine cuvinte, pe care nici măcar străinul din noi nu poate să le redea. Să imaginez acum o poveste de iubire doar pentru a satisface intelectual mi se pare lipsit de esenţă, mai bine vorbesc despre noi doi străini prinşi într-un amalgam de sentimente şi trăiri spastice.  

Nu ştiu dacă te iubesc,de fapt cred că iubirea ca termen nu se poate defini prin alţi termeni şi oricum este abstractă pentru că nimeni niciodată nu a stabilit ce cuprinde în totalitate şi cu adevărat esenţa acestui sentiment transcris simplu prin mult prea banalul cuvant iubire.  

Avem o pleiada întreagă de nevoi pe care noi le numim simplu iubire:  

iubirea de părinţi- nevoia de protecţie;iubirea de copii- nevoia de noi înşine ; iubirea pentru un bărbat /o femeie nevoia de sufletul acelui om, singurul sentiment care spun eu că se apropie cel mai mult de conceptul de iubire divină.  

Chiar aşa, acum îmi amintesc primul tau gând care m-a înălţat înspre cer, însă nu aproape de cerul fizic, de cerul spiritual, am simţit că universul şi-a deschis porţile şi m-a primit in braţele sale. În spaţiul etern, imens unde omul mic şi fără importanţă devine “Eu” stăpân asupra lui aşa cum nu este de fapt nicicând. E momentul in care clipa se dilată şi devine oră, zi şi chiar mai mult, e clipa care rămâne agăţată în sufletul fiecăruia pentru vecie, acel ceva care ne caracterizează pe noi, fiecare în parte.  

“Vorbele” tale s-au adunat în mine una câte una , fără să realizezi mi-ai trimis canavaua pe care eu trebuie să ţes povestea noastră, aşa cum nu va fi niciodată trăită de noi. Uşor, dar şi greu în acelaşi timp,pentru că eu va trebui să urmez întocmai liniile trasate de tine cu gândul, să scot din ele cea mai fină şi delicata dragoste.  

Referinţă Bibliografică:
Am nevoie de sufletul tău / Ana Maria Bocai : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1129, Anul IV, 02 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ana Maria Bocai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ana Maria Bocai
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!