CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Cantec >  
Autor: Dorina Şişu         Ediţia nr. 211 din 30 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Am crezut că exist

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 


Îmi ridic ochii peste munţi şi-i las acolo. Ridic mâinile, una la nord alta la sud, sprijinită de puncte, întind inima spre cer şi o las pe un nor. Un imperiu de negru, o speranţă, un dans, un foc şi o lacrimă, fac cerc în jurul secundei în care demitizez unicul sărut pe fulgul de nea ce-mi prelinge fiinţa.
nătângă
şterpelită suferinţă
ce cauţi în gropi o fiinţă
când întâmplarea te naşte
la întâmplare te-nchini
figuri premature
bălăcind obosite destinul
cu biciul dăruind fericirea
apocalipsă unică la capăt de fiară
O firimitură de vis bântuie toţi paşii ce vor veni. Răul îşi serveşte cina din urma paşilor. Ca o plantă de toamnă, ridic în vârful degetelor un mon amour rătăcit în iarba de foc.
Viaţa n-are nici o noimă dacă rostogoleşti lungimea dintre puncte. Ameţitor e cercul în care te afli. Tulburătoare stare e copilăria petrecută într-un bocet al străinului care te priveşte. Umbra groasă leagă pustiul în cădere, creşte o mască de indiferenţă oricui încearcă să înţeleagă cum suspină firea.
Încremenite inimi se petrec în acest teritoriu uman. Un înger îşi spală aripile după ce s-a atins în grabă de o inimă uitată de un destin la voia întâmplării. 
 
Autor Dorina Şişu 
Dublin - Irlanda 
Referinţă Bibliografică:
Am crezut că exist / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 211, Anul I, 30 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!