CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

Alter ego
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ceaţa se ridica uşor ca o perdea deasupra apei limpezi. Pădurea era liniştită, copacii împrejmuiau malurile lacului. Soarele încerca să străpungă ceaţa groasă.  
Bărbatul stătea încremenit pe mal, nu simţea frigul. Se înfăşurase cu mantaua groasă şi privea fix cleştarul încremenit al apei. Gândurile se perindau, se amestecau cu repeziciune în mintea lui. Pus în faţa unei încercări dificile nu ştia cum să gestioneze situaţia. I-au distrus cariera, viaţa, cu mârşăviile lor murdare. Banii şi invidia i-au împins la acele fapte de neiertat.  
Şi-a prins capul în mâini, degetele se încleştau încercând să alunge durerea şi suferinţa provocate de amintirile neplăcute. Îi induceau durere sufletească şi fizică în egală măsură.  
„Sunt puternic, am fost creat aşa. Nu le voi oferi satisfacţia să mă doboare! Mai am multe de dăruit celor ce cred în mine.”  
În oglinda lacului şi-a zărit chipul crispat, părul răvăşit. Lovea apa cu pumnii, furia urca în el ca un vulcan. A auzi un clipocit ... cineva arunca pietre în apă. Pe celălalt mal, un băieţandru, nu avea mai mult de zece ani, îmbrăcat în pantaloni scurţi cu bretele verzi îi făcea cu mâna. Claia de păr creţ îi dădea un aer rebel.  
Pentru o clipă timpul s-a oprit în loc ... sau era iluzie optică? Puştiul se aşeza în aceeaşi poziţie ca el, turceşte. Arunca pietricele în apă, îl fixa cu privirea pe omul de pe malul opus.  
Ce aştepta acel copil de la el? Nu-l cunoştea.  
Copiii ... îi adora, îi diviniza.  
Lacrimi de mânie îi înţepau ochii. Verdictul a fost –nevinovat- dar el ştia că totul se prăbuşeşte în viaţa lui.  
Tot ce crease dăruind era din iubire. Pasiune şi implicare. Nu era sigur, cine-i era prieten, cine duşman. Femeile ... cele din jurul lui, din lumea în care se învârtea păreau artificiale, egoiste. Iubise, îşi dorise familie, copii dar cea pe care o alesese de soţie nu era pregătită pentru el. Poate nu era sufletul lui pereche.  
Ceva îi zbură aproape de ureche. O alună. Băiatul trăgea cu praştia. Bărbatul s-a încruntat, apoi a zâmbit până ce râsul lui s-a transformat în hohot.  
El făcea aceleaşi năzbâtii când era copil ... puştiul înclina aprobator din cap.  
Ce voia să-i transmită? Părul creţ îi dădea un aer nostim băiatului slăbuţ. Gesturile, mişcările, mimica ... puştiul îl imita.  
„Ce mai este şi asta?” Îl urmăriseră, aici? Nimeni nu ştia de acel loc. Era doar al lui din copilărie ... refugiul când se ascundea de ceilalţi dorind sa fie singur.  
L-a văzut aprobând din cap..  
Îl intriga. A strigat la el:  
- Cine eşti?  
Puştiul întoarse spatele să plece..  
„De unde vii?”  
Copilul şi-a întors din nou faţa spre el.  
Bărbatul a rămas nemişcat ... piciul citea gândurile.  
Oboseala îi juca feste. A observat, cum dădea din cap a negare, la meditaţiile lui.  
Era clar. Comunicau telepatic, dar bărbatul nu ştia ce e in mintea personajului, nu era într-un film cu extratereştri. Probabil, cineva dorea să-l înveselească..  
Băiatul nega inca o dată. Situaţia devenea de-a dreptul ciudată. Copilul a făcut un gest explicit. A dus degetul arătător spre propriul piept arătând apoi spre el. Un fior l-a străbatut, cutremurându-se. Lânga puşti a apărut o tânăra femeie şi l-a mângâiat pe creştet.  
Bărbatul se ridică brusc, încordat ca un arc. Bătăile inimii îşi accentuau ritmul:  
„Mama?”  
Femeia a aprobat, făcând semn din cap.  
Puştiul era alter-ego-ul său. Ciudat. Stresul, toata perioada cât îl hăituiseră cu acuzaţiile, toate acestea îi afectaseră luciditatea?  
Încă o negare de partea cealaltă.  
„Ok, să comunicăm atunci!”  
Băiatul şi-a dus mâna la inimă înclinând din cap.  
„- Cine eşti?”îl întrebă în gând.  
-„Ştii bine, cine sunt!”  
Nu avea curaj nici să bănuiască..  
„- Ce doreşti?”  
„- Ce dorim?”sublinie băiatul  
„- Ne jucam de-a v-aţi ascunselea? Ce se întâmplă aici?”  
„- Tu m-ai chemat!”  
„Eu?”  
„- Când ai renunţat la tot”  
Femeia a confirmat spusele copilului.  
Bărbatul îşi simţea inima grea. Era mama lui, in tinereţe. Ea a fost oaza lui de linişte, unde se refugia când ceilalţi îl necăjeau. Acum, era aproape de el ca în toate situaţiile dificile.  
„- Nu cumva ai întârziat? Totul s-a terminat!”  
„- S-a făcut dreptate!”  
„- Dreptate din nedreptate..pfff! Mi-au ruinat viaţa!”  
„- Daca ai să mă păstrezi în suflet, nu vei pierde nimic. Ai copiii şi pe cea care te iubeşte!”  
„- Copiii sunt centrul universului meu. Le voi dedica viata mea, de acum înainte. Ei mă iubesc necondiţionat, îmi dau puterea să merg mai departe! Dar cea care mă iubeşte ... ce vrei să spui? Ea nu m-a înţeles, niciodată!”  
„Nu despre aceea e vorba, ci de cea care te însoţeşte şi are grijă de tine ... femeia din umbra ta. Cea care nu ţi-a cerut niciodată nimic, dar te adoră!”  
Era nedumerit.. nu înţelegea nimic. Se simţea privat de o parte din viaţa sa, de multe lucruri, pe lângă care trecuse, fără să ştie, ce i-se oferea sau pierdea.  
De partea cealaltă a lacului totul devenea un ecran mare, se perindau secvenţe din existenţa lui.  
Ce femeie?  
Băiatul îl fixa cu ochii unui adult ce nu avusese parte de năstruşniciile copilăriei. O fracţiune de secundă a părut foarte aproape de el, ii simţea respiraţia. Bărbatul matur îl urmărea cu ochii copilului din inimă, dorind să nu crească niciodată..  
În multitudinea de imagini şi persoane o găsi pe cea despre care îl atenţionase copilul. Iar el ... nu observase nimic. Ea era cea mai frumoasa femeie, în ciuda veşmintelor sobre. Se lămurea, acum, ce era cu privirile ei stăruitoare asupra lui. O surprinsese de câteva ori, dar nu dăduse importanţă. Ea reuşise cu eleganţă să dea altă conotaţie întâmplărilor.  
Puştiul a făcut semn de adio cu mâna dispărând în desişul pădurii, alături de mama sa.  
„- Voi fi mereu parte din tine şi destinul tău! Nu uita de mine!”  
Pierduse noţiunea orelor, avea senzaţia că a călătorit prin timp ... era vremea să se întoarcă acasă, să remedieze greşelile.  
 
 
Camelia Constantin  
2012  
 
Referinţă Bibliografică:
Alter ego / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 699, Anul II, 29 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!