CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Stihuri > Momente >  
Autor: Alexandru Stănciulescu Bârda         Ediţia nr. 721 din 21 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Alexandru STĂNCIULESCU-BÂRDA - SFÂRŞITUL LUMII

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În ultima vreme se vorbeşte iarăşi despre sfârşitul lumii. Numai din 1990 încoace de câte ori am fost inundaţi de astfel de informaţii, care s-au dovedit false! Şi, totuşi, zvoniştii şi răspândacii se screm din răsputeri să ne înfricoşeze încă o dată, parcă alte treburi nu am mai fi avut!  

 

De obicei, asemenea veşti privind sfârşitul lumii sunt emise de câteva secte, care au făcut din „învăţătura” aceasta centrul doctrinei lor. De fiecare data s-a văzut că nu au fost decât nişte farse grosolane. De data aceasta, „savanţii” de ocazie au descoperit că vechiul popor mayaş a descoperit în urmă cu câteva mii de ani, că tocmai în luna decembrie 2012 va avea loc sfârşitul lumii ...  

 

Despre acest subiect am mai scris, dar e necesar să-l abordăm din nou, tocmai pentru că mulţi dintre Dumneavoastră vă întrebaţi dacă astfel de ştiri alarmiste sunt sau nu adevărate. De asemenea, copiii la şcoală întreabă cu teamă ce se va întâmpla. Desigur, fiecare vă întrebaţi când va avea loc acel eveniment. Nimeni nu poate să dea un răspuns exact în acest sens. Numai Dumnezeu ştie când va avea loc acel eveniment. Mântuitorul spune clar acest lucru: „Ziua şi ceasul acela nimeni nu-l ştie, nici îngerii lui Dumnezeu din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”. Aşadar, aceasta este o taină divină. Totuşi, în Sfânta Scriptură întâlnim menţionate câteva semne premergătoare sfârşitului lumii, care ne ajută să apreciem cu aproximaţie dacă suntem aproape de acel moment sau nu. Aflăm, aşadar, din Sfânta Scriptură, că atunci când se va apropia sfârşitul lumii:  

 

• Se vor înmulţi cataclismele şi catastrofele naturale, precum inundaţii, cutremure de teren, erupţii vulcanice, prăbuşiri de terenuri etc.  

 

• În lume se va înmulţi răul şi suferinţa prin războaie, acte teroriste, crime, boli etc. Am putea spune, având în vedere avalanşa de ştiri ce le primim în fiecare zi prin radio, televiziune şi ziare, că trăim vremuri apocaliptice, că sfârşitul lumii e foarte aproape. Menţionăm că asemenea lucruri s-au petrecut întotdeauna, dar mijloacele de informare de care dispunem noi fac ca să fim bombardaţi de ştiri de acest gen, mai mult ca oricând;  

 

• Până la sfârşitul lumii se vor creştina toate popoarele, inclusiv poporul evreu; Se vor uni toate popoarele şi religiile şi va fi „o turmă, şi un păstor”. Observăm că de două mii de ani se propoveduieşte Sfânta Evanghelie în lume, dar până acum ceva mai mult de o treime din populaţia lumii este creştină, restul aparţinând altor religii. De asemenea, observăm că evreii încă mai aşteaptă pe Mesia cel promis de Dumnezeu, ei încă nu L-au recunoscut pe Mântuitorul şi nici gând nu au să se creştineze, iar în ceea ce priveşte unirea popoarelor şi religiilor, ce să mai vorbim...! Să observăm numai ce se întâmplă azi în Irak şi în general în Orient, unde se ciocnesc nu numai nişte popoare, ci şi două religii (creştină şi musulmană) şi două civilizaţii;  

 

• În preajma sfârşitului lumii va apare pe cer „semnul Fiului Omului”, adică Sfânta Cruce. O singură dată a apărut, în vremea Sfântului Constantin cel Mare;  

 

• Va veni atunci antihrist în lume. Nu ştim cine este antihrist, oricum, o întruchipare a răului. Unii au zis că este o persoană, precum Nero, Hitler, Stalin; alţii au zis că ar fi vorba de un sistem filosofic şi politic, care ar lupta împotriva creştinismului, precum fascismul sau comunismul, dar nu ştim cu exactitate.  

 

Când se vor împlini toate aceste semne, va veni şi sfârşitul lumii şi judecata universală. Sfârşitul lumii nu va însemna distrugerea creaţiei, ci schimbarea sau transformarea ei: „cerurile vor dispare cu vuiet mare şi va fi un cer nou şi un pământ nou”.  

 

Despre a doua venire a Domnului şi sfârşitul lumii s-a vorbit de-a lungul veacurilor. Au fost oameni care n-au luat în seamă cuvântul Sfintei Scripturi şi de prin anul 1.000 încoace au tot fixat data sfârşitului de nenumărate ori, provocând frică şi panică în lume fără rost. Azi există secte care şi-au făcut învăţătura centrală a „teologiei” lor sfârşitul lumii şi data venirii Domnului. Au tot stabilit această dată şi mereu s-au dovedit a fi nişte mincinoşi. Să lăsăm lui Dumnezeu această grijă şi noi să ne îngrijim de viaţa noastră, de faptele noastre, de sufletul nostru. Să ne pregătim pentru marea întâlnire cu Judecătorul suprem, întâlnire care poate să fie peste o clipă, peste un ceas, peste o lună, peste o mie sau un milion de ani.  

 

Pr. Dr. Alexandru STĂNCIULESCU-BÂRDA  

21 decembrie 2012  

Referinţă Bibliografică:
Alexandru STĂNCIULESCU-BÂRDA - SFÂRŞITUL LUMII / Alexandru Stănciulescu Bârda : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 721, Anul II, 21 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Alexandru Stănciulescu Bârda : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Stănciulescu Bârda
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!