CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Două manifestări ale Ligii Scriitorilor
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligii Scriitorilor Români 
  
Lansare de carte la Dej 
  
În după amiaza zilei de 30 mai, a.c. un grup de scriitori clujeni, format din Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligi Scriitorilor Români, Iulian Patca, preşedintele filialei Cluj a Ligii, Antonia Bodea, preşedinta Cenaclului “Artur Silvestri “ şi Titina Nica Ţene, s-au deplasat la Dej, pentru a participa la lansarea volumului de poezii “Din mareea gândului “, de Raveca Vlaşin, membră a Ligii Scriitorilor, carte apărută la Editura ASTRA-Dej, 2013, şi a “Antologiei Scriitorilor Români de pe toate continentele”, editată de revista “Cetatea lui Bucur “ a filialei Bucureşti a LSR. 
  
În faţa unui numeros public, format din iubitori de cultură dejeni, năsăudeni şi clujeni, aflat în sala de festivităţi a Cercului Militar, manifestarea a fost deschisă de Cristian Groşan, vicepreşedintele ASTRA Dej, care în cuvântarea sa a prezentat oaspeţii aflaţi în prezidiu. 
  
Despre cele două cărţi au vorbit: Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al ligii Scriitorilor, Al. Păltinean, Ioan Seni, Mircea Daroşi, Ileş Floarea, Şubio Iuliana, Ion Dordoi, Valeriu Toderici, Antonia Bodea, preot Ioan Mărginean, Iulian Patca, care au subliniat frumuseţea versurilor lui Raveca Vlaşin înglopată în originala nouă specie poetică în formă fixă “dodecareflecţii “, şi Titina Nica Ţene care a recitat câteva poezii din creaţia sa. 
  
În încheiere, autoarea cărţi lansate, Raveca Vlaşin a vorbit despre laboratorul său de creaţie, apoi citind câteva poezii din volum. 
  
Manifestarea s-a bucurat de un real succes, fiind subliniate, fiecare intervenţie a vorbitorilor, cu vii aplauze. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Cenaclul “Artur Silvestri “ al LSR 
  
SUB ZODIA FLORILOR DE TEI 
  
Şi la sfârşitul lunii mai, sub zodiac miresmei florilor de tei, Cenaclul “Artur Silvestri “ a avut pe agendă activităţi complexe, aşa cum au fost toate activităţile lunare din ultimii patru ani. 
  
Joi, 29 mai, în Sala Armelor a Cercului Militar din Cluj-Napoca, în prezenţa unui numerous public, a avut loc lansarea cărţilor de poeziue semnate de Lia Puşa Popan (“Petale din floarea iubirii” şi “Mântul Mărţişorului “ ) şi de Sandu Cătinean din Bonţida(“Uliţa cu trandafiri “ şi “Destinul amurgului “ ), precum şi a romanului “Înaintând prin ceaţă “ de Mariana Moga din Alba Iulia. 
  
Aşa cum a intrat în tradiţie, scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor Români, s-a referit la mai multe manifestări culturale, din ţară şi străinătate, desfăşurate sub patronajul Ligii în luna mai, organizate de dânsul în colaborare cu filialele respective, de editarea de cărţi şi reviste, până la participări la lansări de carte, concursuri literare şi simpozioane în multe filiale din ţară şi străinătate. 
  
Iulian Patca, preşedintele filialei Cluj a LSR, s-a referit la multe aspect organizatorice şi la revista Agora Literară nr.23/ iunie 2014, în curs de apariţie. 
  
Antonia Bodea, preşedinta Cenaclului „ Artur Silvestri“, a anunţat oaspeţii şi invitaţii manifestării: Cornel Udrea, prefaţatorul volumelor semnate de Mariana Moga şi Sandu Cătinean, Nadia Baciu Fărcaş, directorul Editurii “Ecou transilavan “, poetul Ovidiu Purdea Someş, redactorul şef al publicaţiei “Orizont militar “ şi poeta Eugenia Ponta Pete, din Pecica, judeţul Arad. 
  
Despre cărţile lansate cu acest prilej au făcut referiri critice: Cornel Udrea, Iulian Patca, Jeni Voina,( din Sebeş Alba), Gavril Moisa, Al.Florin Ţene, Antonia Bodea, Ovidiu Vasile, Mircea Gordan, Ştefania Kory Calomfirescu, Vasile B. Gădălin, etc. După fiecare lansare, pigmentată cu epigram şi vorbe de duh ale unor confraţi, autorii respective au avut prilejul să-şi prezinte pe scurt crezul artistic al profesiunii de scriitor şi au lecturat fragmente representative din creaţiile lor. Totodată, poetul Ovidiu Vasile s-a referit la Simpozionul “Arta conversaţiei “la care a participat la nivel naţional şi la antologia de texte literare apărută recent la Bucureşti, în care semneazăp şi unii membrii ai Ligii Scriitorilor Români. 
  
Ca un ingredient insolit şi o surpriză oferită autorilor lansaţi la cenaclu, precum şi celorlanţi participanţi, Cornelia Hodiş din Gherla, absolventă a Facultăţii de Muzică “Gh.Dima “, a interpretat piese de muzică folk, acompaniată de Ştefan Iaro şi Gavril Hodiş, iar Gh. Căpuşan, de la Muzeul Etnografic “Poarta de Su`Feleac “, a adus în scenă minunatul grup de copii “Jucăuşii de pe Someş “, îndrumaţi de Corina şi Daniel Rusu, care a încântat asistenţa cu un frumos program de dansuri populare. 
  
Următoarea şedinţă de cenaclu va avea loc joi, 26 iunie, cu o agendă ce se anunţă la fel de încărcată, cu lansări de carte, medalioane şi aniversări literare, alte surprise şi prezentarea “Antologia de vară “ editată de Editura Napoca Nova. 
  
Iulian Patca 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Două manifestări ale Ligii Scriitorilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1247, Anul IV, 31 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!